TIMISORENII pot iesi sa colecteze APA de PLOAIE cu LIGHEANELE. Vor PLATI mai putin!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 08.07.2016 15:56 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Aquatim a anunţat ca incurajeaza utilizatorii din Timişoara sa nu isi conecteze burlanele, rinele, santurile sau rigolele pentru dirijarea apelor de ploaie la canalizarea publica, ci sa colecteze si sa gaseasca utilizari ale apei provenite din precipitatii, de exemplu la udatul gradinilor.
Vor beneficia astfel si de scutirea de la plata taxei pentru apa pluviala.

Pentru cei care locuiesc la casa acest lucru ar insemna o economie eficienta, spune Aquatim.
Dupa realizarea unor astfel de sisteme care sa conduca apa de ploaie spre gradina sau spre alte sisteme de colectare, utilizatorii vor trebui sa actualizeze contractul cu Aquatim, specificand noua suprafata de pe care apa provenita din precipitatii ajunge la canalizare.

Din cauza extinderii spaţiilor betonate ca urmare a expansiunii urbane, apele de ploaie antreneaza in sistemul de canalizare nisip, resturi de constructii şi deseuri menajere aruncate la intamplare, ceea ce duce la colmatare şi la evenimente neplacute de genul inundaţii, refulari.
Astfel, ploile tot mai abundente din ultimii ani duc la suprasolicitarea conductelor si de foarte multe ori şi la colmatarea cu deseurile antrenate.

De aceea, este important sa facem tot ce depinde de noi pentru ca apele pluviale sa nu mai ajunga integral in reteaua de canalizare.
Mai mult, un  debit cat mai mic de ape pluviale preluate de canalizare ajuta si la buna functionare a statiei de epurare a apelor uzate din Timisoara, insemnand costuri mai mici de exploatare şi riscuri mai puţine.

Pentru o mai buna informare, Aquatim menţioneaza ca sistemele de canalizare sunt de doua tipuri: unitare (cazul municipiului Timişoara) şi separative (cazul celorlalte localitaţi din aria de operare a Aquatim).
In cazul sistemelor unitare apele provenite din precipitaţii sunt antrenate şi colectate in aceeaşi reţea de canale cu apa menajera spre deosebire de cele separative, unde acestea au trasee şi sisteme de colectare diferite.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.