Timisorenii s-au indragostit de Maria de Buenos Aires

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 28.09.2014 16:44 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Cea mai spectaculoasa montare a Naţionalului timişorean din deschiderea stagiunii 2014 – 2015, Maria de Buenos Aires, pe muzica lui Astor Piazzolla, textul lui Horacio Ferrer, şi regia Adei Lupu, a devenit evenimentul cultural de la care se pare ca niciun timişorean nu vrea sa lipseasca.
Doar aşa se explica faptul ca spectacolul se joaca exclusiv cu casa inchisa.

Publicul intra intr-o poveste fascinanta. Mai mult, are şansa sa participe la ea in mod direct şi sa danseze tangoul, sa-şi spuna propria poveste in paşi de dans.
In 100 de minute, spectatorii (re)descopera puterea iubirii, se (re)indragostesc, (re)invaţa sa-şi accepte emoţiile; apoi simt nevoia sa le impartaşeasca celor din jur sau, pur şi simplu, vin din nou la spectacol pentru ca vor sa le retraiasca.
Acesta pare sa fie motivul pentru care biletele puse in vanzare pentru spectacolul de duminica, 19 octombrie, s-au epuizat de vineri.
Mesajul publicului a fost recepţionat prompt de Teatrul Naţional care a decis programarea unei noi reprezentaţii luni, 20 octombrie.

„Maria de Buenos Aires este un spectacol care vorbeşte despre regasirea de sine in doi, prin celalalt, prin partener, prin cel  iubit, cel ales, dupa cum invitaţia la dans este o invitaţie la exprimarea afectivitaţii, o invitaţie la a fi fericit. ”, declara regizoarea Ada Lupu.

Spectacolul aduce pe scena o distribuţie impresionanta - actorii Sanziana Tarţa, Victor Bucur, Claudia Ieremia, Ion Rizea, Cristina König, Iuliana Craescu, Corina Dohanici, Adriana Sancraian, Matei Chioariu, Raul Bastean, Raul Lazarescu, Adrian Cozan, dansatorii Cristina Daju şi Silviu Guşat, in universul sonor creat de Nuevo Tango Quintet & co.
Biletele pentru reprezentaţia excepţionala din 20 octombrie s-au pus in vanzare la agenţiile Teatrului Naţional (Agenţia „Maraşeşti, str. Maraşeşti nr. 2 şi Agenţia „Sala 2”, in Parcul Civic), de marţi pana duminica intre orele 11-19 şi online pe www.tntimisoara.com.
Preţul biletelor este de 40 de lei, elevii, studenţii şi pensionarii beneficiind de o reducere de 50%.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.