Timisorenii vor respira aer filtrat de 830.685 de lei

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 03.10.2014 15:46 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Urmare a declansarii procedurii de infrigement la nivelul Judetului Timis, s-a elaborat ,,Programul Integrat de Gestionare a Calitatii Aerului pentru aglomerarea Timisoara, comuna Remetea Mare si comuna Sag din judetul Timis”.
Printre masurile impuse se regaseste si obligativitatea identificarii unor masuri concrete de reducere a poluarii atmosferei urbane.
In urma aprobarii bugetului municipiului Timisoara, a fost inclusa in programul investitional achizitia unei statii de filtrare mod. ORAS, echipament care va aspira aerul urban incarcat cu pulberi, aer care va fi filtrat si eliberat in atmosfera.
Valoarea investitiei este de 830.685 de lei.
Caracteristicile tehnice ale echipamentului permit filtrarea a peste 10 000 de mc de aer pe ora, raza de acoperire fiind de peste 350 de metri.
Instalatia filtreaza particule cu o granulometrie PM 10 si chiar PM 2,5 (pulberile in suspensie).
Achizitia si montarea unui astfel de echipament este o premiera pentru Romania, intentia municipalitatii fiind de a diminua semnificativ cantitatea de poluanti atmosferici, ca atare statia de filtrare  aer, care are statutul de instalatie pilot, este amplasata in zona P-ta Sfantul Gheorghe, zona in care sunt in derulare ample lucrari de reabilitare edilitara care implicit genereaza punctual o cantitate semnificativa de pulberi PM 10.
Punerea in functiune a statiei de filtrare s-a realizat la data de 3 octombrie 2014, moment din care ea a devenit operationala.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.