TIMROCK 2012. Prima zi

Scris de | Publicat in 02.06.2012 18:48 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Revin cu prezentarea trupelor din prima zi a festivalului TIMROCK 2012. Miercuri vor urca pe scena festivalului, alaturi de ARPY KAITAR & EFFECT, DESANT si VITA DE VIE, trupe despre care am scris deja intr-un articol anterior,IRIS o legenda a rockului romanesc despre care nu are rost sa mai scriu, deoarece nu necesita nicio prezentare.

Dupa ce ultimul TIMROCK s-a intrerupt in urma cu 20 de ani din cauza unei ruperi de nori iar ultima trupa de pe scena a fost LOGARITM (in a carei componenta era si Alin Achim ce apare impreuna cu proiectul sau: DESANT ) tot unei tinere trupe timisoarene ii revine onoarea de a da fluierul (riff-ul) de start:
THE CASE – Timisoara # 2011 # indie rock # Freddy – voce, James – chitara, Axeman Gabriel – bass, Andrei Cimpean – clape, voce, Sebs – tobe
Cu un sound pe care l-as plasa clar in zona idie-ului britanic, THE CASE poate fi o solutie pentru fanii genului, probabil dezamagiti de lipsa de pe afis a trupei fanion a genului, aici in Timisoara: PERSONA.
TAGMA – Sibiu # 2009 # rock # Viorel Costin – voce, chitara, Florina Costin – vioara, clape, Ionut Catana – clape, Adrian Tecoanta – tobe
Cativa membrii ai trupei “Buricul pamantului” pun bazele TAGMEI in 2009 si lanseaza albumul omonim in 2011. Piese ca “Arzi in mine” sau “Nimeni nu vede” sunt excelente compozitii pop rock cu influente din heavy metal sau alternativ. Cu interventii inspirate ale viorii si o buna linie de clape, TAGMA promite a fi o trupa de urmarit.
VEST – Timisoara # # rock clasic #
Piese cu iz de anii 70’ cantate de niste “baieti” ce si-au trait adolescenta in acea perioada.
STONE FIXION – Timisoara # 2000 # metal # Jack Popescu – voce, Sergiu Mihai Popovici – chitara si voce, Bogdan Constantinescu – bas, Mihai Stroia – tobe
Undeva prin decembrie 2000 Sergiu pune bazele trupei STONE FICTION (schimbat ulterior in STONE FIXION) si baietii incep cu ceva ce suna a hard rock dar in scurt timp trec spre heavy metal si EP-ul FIXION (2001) stabileste coordonatele stilistice ale trupei. Soundul aluneca incet spre zonele mai agresive ale metalului, iar albumul de debut STAGNANT (2005) este mai degraba un mix de hardcore si groove metal. In 2009 apare un nou EP: WRONG AGE si dupa cateva schimbari de personal, trupa are un sound si mai agresiv si mai intunecat. Probabil ca printre indie, pop rock, hard rock, blues rock si alternativ, STONE FIXION va fi o pata de culoare ce va intregi cocktailul primei zi de festival.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.