Tineri de succes din tara si strainatate la Timisoara: Cum au reusit?...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 09.11.2015 16:58 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Asociaţia Ctrl-D organizeaza conferinţa Cariera in Ctrl, adresata tinerilor aflaţi la inceput de drum profesional in domeniile design, development şi digital.
Conferinţa va avea loc in 13 noiembrie 2015, la Cercul Militar Timişoara, şi va reuni tineri specialişti romani de top care au atins succesul in cariera fie in ţara, fie in strainatate.

De ce tema unei cariere in ţara sau afara? Emigrarea tinerilor este un fenomen social care denota, inainte de toate, largirea paletei de opţiuni profesionale pe care o au in prezent studenţii şi absolvenţii, faţa de generaţiile trecute.
Studii recente releva ca, dintre tinerii romani aflaţi in cautare de locuri de munca, majoritatea ar lua in calcul şi plecarea in strainatate (55,22%), in timp ce dintre studenţii romani deja aflaţi peste graniţe un procent de 39% nu doresc sa revina in ţara dupa finalizarea studiilor, 32% sunt indecişi, iar 29% declara ca s-ar intoarce in Romania.

Conferinţa Cariera in Ctrl va prezenta in mod echilibrat fiecare dintre cele doua opţiuni, prin ochii unor tineri deja realizaţi profesional care au o poveste importanta de spus colegilor de generaţie.
Prin implicarea studenţilor şi a absolvenţilor in discuţii despre drumul in cariera, pe hashtagul #carierainctrl, organizatorii işi propun sa genereze un schimb de idei care, dincolo de reţete prestabilite, sa ii impulsioneze pe tineri sa formeze o comunitate activa de viitori specialişti.

Ştefan Szakal, preşedintele asociaţiei Ctrl-D, spune: “Conferinţa Cariera in Ctrl ocoleşte subiectele şi abordarile standard, punand accentul pe oameni şi poveştile lor. Vom aduce in prim-plan o suita de tineri specialişti romani, foarte serioşi şi foarte talentaţi, care le pot inspira celor şi mai tineri decat ei idei de cariera construita prin forţe proprii, la noi in ţara sau in strainatate.”

Specializarile carora li se adreseaza in primul rand conferinţa Cariera in Ctrl sunt design (web, grafic, de produs), development şi digital (comunicare online, PR, marketing online).  
Printre speakerii care işi vor spune povestea de cariera la conferinţa se numara, pentru domeniul Design: Gabriel Agu (Senior Designer la Booking.com), Calin Fara  (Senior Experience Designer la Adobe) şi Vlad Georgescu (Design Lead la Directly).
Pentru Digital: Elena Dobre (Digital Marketing Specialist la Institutul de Marketing), Claudia Ciuta (Global Marketing Manager la DHL Germania), Denisa Tudor (Global Campaigns Manager la Bitdefender).
Pentru Development:  Andrei Pfeiffer (Code Designer la [e-spres-oh] si organizator tim.js) si Lucian Cioroga (Software Engineer la WeVideo).

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.