Tinerii decid...ce va hotari Consiliul Local

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 27.10.2012 10:37 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Luni, 29 octombrie, începând cu ora 14, în sala de Consiliu a Primăriei Timişoara va avea loc o nouă întâlnire a celor implicaţi în proiectul „Tinerii decid”. Vor fi prezentate propunerile elevilor pentru rezolvarea unor probleme din cartierele în care se află şcolile lor.

Ediţia actuală a proiectului - desfăşurat de Primăria Timişoara şi Fundaţia Vest pentru Jurnalism - a demarat la începutul acestui an, cu participarea a cinci unităţi de învăţământ, în parteneriat cu consiliile de cartier Freidorf-Zona Polonă, Fabric, Calea Martirilor, Ciarda Roşie şi Calea Şagului-Elisabetin.
Este vorba despre liceele Grigore Moisil, Azur, Electrotimiş, Transporturi Auto şi William Shakespeare. Grupuri de câte zece elevi de la fiecare unitate de învăţământ, coordonaţi de un profesor, au monitorizat problemele cetăţenilor din cartierele respective şi au încercat să le coreleze cu nevoie tinerilor.
Au rezultat mai multe propuneri pentru îmbunătăţirea vieţii locuitorilor, fiecare dintre ele urmând a fi analizată la nivelul municipalităţii pentru a se vedea în ce măsură iniţiativele pot fi puse în aplicare, cu sprijinul elevilor voluntari.
Elevii s-au gândit la crearea unor parcuri tematice, locuri de joacă pentru copii, de recreere pentru cei mai în vârstă, construirea unui adăpost pentru câinii fără stăpân, amenajarea unor cluburi şi spaţii pentru activităţi recreative, a unor locuri speciale pentru practicarea skateboard-ului şi a sporturilor extreme etc.
Iniţiativele elevilor vor fi prezentate public în 29 octombrie şi vor intra într-o competiţie, urmând ca pe baza unor criterii de departajare să fie ales proiectul câştigător, care va fi premiat şi transformat ulterior în hotărâre a Consiliului Local Timişoara.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.