Tiriac Holding promite reabilitarea Abatorului din Timisoara

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 16.10.2013 13:40 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Reprezentantii societatii Goldale Real Estate, membra a Tiriac Holding, proprietara terenului pe care se afla cladirile fostului Abator de pe Bulevardul Eroilor de la Tisa, au avut o intalnire cu viceprimarul Traian Stoia.  
Masurile dispuse si discutate de reprezentantii primariei si politiei cu cei ai societatii Goldale Real Estate sunt punerea in siguranta in regim de urgenta a monumentului istoric, conform legii, si obtinerea autorizatiei de construire in regim de urgenta pentru reabilitarea cladirilor existente in ansamblul monumentului istoric Abator, pana la data de 16.01.2014.
De asemenea, in acelasi termen trebuie realizata si igienizarea celor 5 ha de teren aferent constructiilor.
Societatea a primit o amenda de 8000 lei pentru incalcarea Legii 422 din 2001 privind protejarea monumentelor istorice, dar si pentru nerespectarea autorizatiei de construire 2285 din 28.08.2008 emisa de Primaria Municipiului Timisoara, autorizatie a carei valabilitate a expirat fara ca societatea sa solicite alta.

Abatorul Orasenesc este localizat pe B-dul. Eroilor de la Tisa nr. 24 si a fost construit intre anii 1904 - 1905, dupa planurile arhitectului László Székely.
La acea vreme, autoritatile locale i-au incredintat celui care a fost primul arhitect-sef al orasului de pe Bega, proiectarea unui abator modern, acesta fiind urmat de peste 20 de alte cladiri reprezentative pentru Timisoara.
Abatorul si-a incetat activitatea in 1989, iar din 1992 a fost lasat in paragina.
In prezent, figureaza pe Lista Monumentelor Istorice si este considerat una dintre cladirile urbane reprezentative din Timisoara.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.