Titu Bojin e presedinte peste tot ce misca...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 12.06.2014 14:51 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Miercuri, 11 iunie 2014, in sala de şedinţe a Consiliului Judetean Caraş - Severin, a avut loc sedinta Consiliului pentru Dezvoltare Regionala Vest (CDR Vest).

In cadrul acestei şedinţe, au fost votaţi şi aleşi noul preşedinte şi noul vicepreşedinte al Consiliului pentru Dezvoltare Regionala Vest.
Astfel, Titu BOJIN – preşedintele Consiliului Judeţean Timiş -  este noul preşedinte al CDR Vest, iar Mircea Ioan MOLOŢ – preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara – este noul vicepreşedinte al CDR Vest.

Alte puncte de pe ordinea de zi a şedinţei au vizat prezentarea stadiilor de implementare ale Programului Operaţional Regional şi Programului Operaţional Sectorial Creşterea Competitivitaţii Economice in Regiunea Vest – programe pentru care Agenţia pentru Dezvoltare Regionala Vest (ADR Vest) indeplineşte rolul de Organism Intermediar in Regiunea Vest - şi prezentarea proiectului NEWS in cadrul caruia ADR Vest este partener – proiect ce vizeaza proiectarea noii generaţii de infrastructura pentru navigare pe Dunare şi pentru sistem logistic şi a unui prototip de nava adaptata condiţiilor de navigare pe Dunare, in Uniunea Europeana - şi al portalului BanaTour realizat de ADR Vest – proiect de promovare turistica.

De asemenea, au fost supuse dezbaterii membrilor Consiliului pentru Dezvoltare Regionala Vest urmatoarele aspecte: aprobarea rapoartelor de activitate ale Agenţiei pentru Dezvoltare Regionala Vest şi ale CDR Vest, aprobarea situaţiei financiare a ADR Vest corespunzatoare anului 2013, a vizitei de studiu destinata membrilor CDR Vest, precum şi avizarea convenţiei de parteneriat incheiata de Agenţia pentru Dezvoltare Regionala Vest cu Asociatia Tehimpuls – Centrul Regional de Inovare si Transfer Tehnologic, pentru proiectul BanaTour.
***
Consiliul pentru Dezvoltare Regionala Vest este organismul regional deliberativ al Regiunii Vest.
El a fost constituit odata cu semnarea Conventiei de Asociere a celor patru judete din regiune, conventie care a fost semnata de catre cei 16 membri ai acestuia.
CDR Vest este constituit si functioneaza pe principii parteneriale la nivelul Regiunii Vest, in scopul coordonarii activitatilor de elaborare si monitorizare ce decurg din politicile de dezvoltare regionala.

Consiliul pentru Dezvoltare Regionala Vest este alcatuit din presedintii consiliilor judetene si din cate un reprezentant al fiecarei categorii de consilii locale municipale, orasenesti si comunale din fiecare judet al regiunii. Acest consiliu alege un presedinte si un vicepresedinte, care nu pot fi reprezentanti ai aceluiasi judet.
Aceste functii sunt indeplinite, prin rotatie, pentru cate un mandat de un an, de catre presedintii consiliilor judetene.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.