Titu Bojin parle... cu francezii din Rhone

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 18.09.2012 12:26 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, şi vicepreşedintele Marian Vasile au primit în această dimineaţă vizita unei delegaţii franceze reprezentând Consiliul General Rhone.
Oaspeţi au fost cei doi vicepreşedinţi, Olivier Desmules şi Alain Jeannot, precum şi directorul şi directorul adjunct ai Direcţiei pentru Protecţia Copilului din Rhone, Danielle Chuzeville şi Isabelle Dorliat.
Între Consiliul Judeţean Timiş şi Consiliul General Rhone există semnat un protocol de colaborare încă din 1997, care a fost reînnoit în 2004 şi ulterior în 2009.
Tematica acestei întrevederi a constituit-o tocmai această convenţie de parteneriat, care are mai multe axe, dintre care principale sunt domeniul social, cultural şi educaţional.
Au fost trecute în revistă principalele acţiuni realizate în Timiş datorită acestei cooperări şi anume: casa pentru copii de la Recaş; cele două case care au fost construite şi cu fonduri franceze la Lugoj, destinate tinerilor peste 18 ani, care sunt nevoiţi să părăsească sistemul tradiţional de protecţie socială; favorizarea schimburilor economice; schimburile culturale şi educaţionale.
S-a stabilit, de asemenea, oportunitatea reînnoirii până în 2015 a parteneriatului care ar urma să expire până la finalul acestui an. În acest sens, în perioada următoare va fi realizată o evaluare a acţiunilor derulate până în prezent şi stabilirea priorităţilor pentru viitor.
Delegaţia din Franţa a sosit în Timiş în data de 16 septembrie, în programul de astăzi şi mâine mai fiind incluse vizite la centrele de la Recaş şi Lugoj, la sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, la Liceul Brediceanu din Lugoj şi Liceul Sportiv Banatul din Timişoara şi la Centrul Cultural Francez din Timişoara.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.