TITU BOJIN, presedintele Consiliului Judetean Timis, fostul presedinte PSD Timis, trimis in JUDECATA

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 21.10.2015 20:39 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au finalizat cercetarile au dispus trimiterea in judecata a inculpatilor BOJIN TITU sub aspectul savarsirii infractiunilor de abuz in serviciu si conflict de interese (2 acte materiale), SUICI  BATA sub aspectul savarsirii infractiunilor de evaziune fiscala si delapidare, CIOPLEA ADRIAN si MIHALCEA VIOREL sub aspectul savarsirii sub forma complicitatii a infractiunilor de evaziune fiscala si delapidare, GAL AURICA MARIA  sub aspectul savarsirii infractiunii de abuz in serviciu.

Inculpatul Bojin Titu, in calitate de director la Directia Apelor Banat, a incheiat cu o societate comerciala avand ca obiect de activitate „asigurarea folosirii potentialului de agrement al acumularii Ianova” la un tarif de 298,60 lei/ha/an , iar la randul sau, firma a incheiat cu asociatii de pescari „contracte de colaborare” in schimbul unor tarife mult mai mari, cauzand un prejudiciu de peste 500.000 lei Directiei Apelor Banat.
De asemenea, in aceeasi calitate, inculpatul Bojin Titu a incheiat un contract de prestari servicii cu S.C. TTMB S.R.L. (societate la care fiul si sotia sa aveau calitatea de asociati) avand ca obiect „servicii reparatii Canton Ianova”, iar ulterior a incheiat cu aceeasi firma un contract „privind asigurarea potentialului economic pentru teren si imobil”, asigurand prin cele 2 contracte reprezentantilor societatii foloase materiale.
Totodata, inculpatul Suici Bata, in calitate de administrator de facto si „contabil al S.C. TT S.R.L.”, cu complicitatea inculpatilor Cioplea Adrian (administratorul societatii) si Mihalcea Viorel (asociat/director al societatii), in perioada 2009 – 2013, a omis sa evidentieze in contabilitatea societatii comerciale mai sus mentionate toate operatiunile comerciale desfasurate si a veniturilor realizate in suma de 659.474 lei si TVA in valoare de 149.201 lei, in scopul sustragerii de la indeplinirea obligatiilor fiscale, prejudiciind bugetul de stat cu suma de 288.547 lei.
In aceeasi dubla calitate, inculpatul Suici Bata, cu complicitatea inculpatilor Cioplea Adrian si Mihalcea Viorel, in perioada mai 2009 – iunie 2010, a evidentia in contabilitate cheltuieli care nu au avut la baza operatiuni reale in suma de 64.190 lei si TVA aferent in suma de 12.163 lei, iar in perioada ianuarie 2010 – septembrie 2013, a intocmit acte de evidenta primara pentru cheltuieli nereale (fictive)  suma de 44.337 lei si TVA in suma de 8.990 lei, cu consecinta prejudicierii bugetului de stat.
Probatoriul administrat in cauza a relevat si faptul ca, in perioada mai 2009 – septembrie 2014, inculpatul Suici Bata (in aceeasi dubla calitate), cu complicitatea inculpatilor Cioplea Adrian si Mihalcea Viorel, a retras, in mod repetat, din contul societatii sume de bani, insumand 141.250 lei, suma pe care a folosit-o in interes personal.
In vederea recuperarii prejudiciului, procurorii au dispus luarea masurii asiguratorii prin instituirea sechestrului asupra bunurilor mobile si imobile detinute de inculpatul Cioplea Adrian.
Dosarul a fost trimis spre solutionare Tribunalului Timis.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.