Toate panzele sus: Peripetiile timisorenilor care traverseaza Europa cu un velier

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 24.04.2014 22:57 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Dupa ce a navigat de la Oceanul Arctic pana la Oceanul Indian, capitanul Alexandru Barboi, seful Oficiului de Capitanie din Timisoara, se pregateşte de o noua aventura.
Vreme de trei saptamani, in luna mai, va traversa Europa de la nord la sud, pe reţeaua navigabila de rauri şi canale din interiorul Franţei, care leaga Calais de Marsilia.
Expediţia se va face cu velierul Balu, care are o lungime de 9 metri, şi va porni din portul olandez Lemmer.
Vor urma vreo 200 - 250 de kilometri de navigat prin Marea Nordului, intr-o zona foarte circulata şi cu vanturi puternice, dar şi cu o vreme capricioasa.
Undeva in apropiere de oraşul francez Calais se va intra pe reţeaua navigabila franceza şi expediţia va continua pe aproximativ 1600 km, pana la Marsilia, cel mai mare port francez la Marea Mediterana.
Echipajul condus de capitanul Alexandru Barboi mai cuprinde pe Doru Creţ (secund), Mihai Blaguescu, Ioan Grecu, Radu Blaguescu şi Catalin Mihalache.
Expediţia velierului Balu, daca totul decurge conform planului, va continua intr-un viitor apropiat şi de-a lungul Marii Mediterane, o destinaţie urmatoare fiind Sardinia.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.