Top al celor mai cautate competente pe piata fortei de munca in urmatorii 10 ani

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 05.03.2018 08:29 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Cel mai mare targ de cariera din Romania – Angajatori de TOP revine in Timişoara pe 16-17 martie la Centrul Regional de Afaceri.
Angajatori de TOP Timisoara reuneste 70 de companii, dintre care cei mai mulţi angajatori işi desfasoara activitatea in Inginerie si Productie, IT, Retail, Automotive, Servicii si BPO, FMCG.

„Din experienţa, am observat ca exista foarte mulţi candidaţi care nu aplica, fie pentru ca nu au incredere in  propriile abilitaţi, fie pentru ca nu sunt corect informaţi. Mesajul principal al evenimentului din aceasta  primavara este “Ai mai multe skill-uri decat crezi! Vino sa iei şi jobul”. Ediţia aceasta ne propunem, alaturi  de partenerii noştri, sa avem şi un rol educaţional prin care sa le oferim candidaţilor informaţii şi sfaturi  utile care ii vor ajuta in obţinerea jobului dorit. Pe langa oportunitaţile de cariera deschise, in cadrul  evenimentului vor avea loc o serie de workshopuri si conferinte pe diferite subiecte, in cadrul carora vor fi  prezentate informatii despre competentele si abilitatile cautate de angajatori, cum iţi poţi dezvolta aceste  competenţe astfel incat sa ramai un candidat competitiv pe piaţa forţei de munca” a declarat Dragoş Gheban,  Managing Partner Catalyst Solutions, companie care organizeaza Angajatori de TOP.

In privinţa skill-urilor, competenţele cautate de angajator la un candidat pot fi imparţite in hard skills şi  soft skills.
Competenţele hard variaza de la un domeniu de activitate la altul, in schimb, competenţele soft sunt aplicabile in majoritatea industriilor, indiferent de nivelul de experienţa, atat profesioniştilor, cat şi studenţilor şi absolvenţilor.
Persoanele care au aceste abilitaţi soft dovedesc o performanţa mai buna la locul de munca şi au mai multe şanse de a urma un parcurs profesional de succes.
De aceea companiile işi doresc sa identifice candidaţi care deţin astfel de compentenţe, inca din primele etape ale procesului de selecţie.
In urma datelor primite de la companiile participante la Angajatori de TOP Timisoara a rezultat ca soft skill-urile pe care le urmaresc in etapele de selecţie şi recrutare sunt: Orientarea catre clienţi (53%), Lucrul in echipa (47%), Agilitate şi adaptabilitate (47%), Modul efectiv de comunicare (41%), Invaţare continua (41%),  Planificare şi organizare (29%).
In ceea ce priveşte hard skill-urile pe care angajatorii le urmaresc la candidaţi in procesul de selecţie şi  recrutare acestea sunt: Computer skills (Outlook, Microsoft Word, Microsoft Excel, PowerPoint) - 88%, Limbaje de  programare (Java, C++, Smalltalk, PHP, .NET) - 41%,  Cunoştinţele de limbi straine - 41%, Project Management  (Waterfall, Agile, SCRUM Methodology, Business analysis knowledge, certificari PMP, PRINCE etc) - 29% şi  Cunoştinţe de contabilitate sau Raportare Financiara - 29%. Referitor la hard skill-uri, 82% dintre angajatori  au spus ca au programe sau cursuri in cadrul companiei pe care le ofera pentru dezvoltarea tehnica a  angajaţilor.  

Cele mai cautate abilitaţi pe piaţa muncii in urmatorii 10 ani.
In ceea ce priveşte anumite competenţe, acestea vor deveni foarte importante in urmatorii 10 ani, iar deţinerea lor poate face diferenţa intre a pastra sau pierde un job.
Este necesara o dezvoltare continua a acestor competenţe pentru ca un candidat sa ramana competitiv pe piaţa forţei de munca.
Analiza realizata cu ajutorul companiilor prezente la Angajatori de TOP Timişoara atrage atenţia asupra importanţei pe care angajaţii trebuie sa o acorde modului in care işi gestioneaza propria cariera, respectiv atenţia constanta la tendinţele şi modul in care evolueaza industria in care işi desfaşoara activitatea. 

Companiile prezente ediţia aceasta la Angajatori de TOP Timişoara au realizat un top al celor mai cautate competenţe pe piaţa forţei de munca in urmatorii 10 ani:
•    Capacitatea de adaptare la diferite sarcini si de a gasi solutii inovatoare – 59%
•    Abilitatea de a lucra in medii culturale diverse – 59%
•    Intelegerea sarcinilor şi orientarea catre rezultate – 41%
•    Agilitatea in invaţare – 41%
•    Flexibilitatea cognitiva - abilitatea unei persoane de a se gandi la mai multe concepte simultan – 29%
•    Abilitatea de a acţiona intr-un mediu de business cu un nivel de previzibilitate mai scazut – 29%

La Angajatori de TOP participa companii multinaţionale şi locale, care activeaza in domenii de activitate  diverse, precum: Inginerie, IT, FMCG, BPO, Retail, Financiar – Bancar, Audit si Consultanta.
Peste 70 de companii vor fi prezente la Angajatori de TOP Timişoara, iar cativa dintre cei care pot fi intalniti  pe 16-17 martie la C.R.A.F.T. sunt: Adient, Auchan Romania, Azur, BeeSpeed, Bosch Service Solutions, Coca-Cola  HBC Romania, Continental, DEUTSCHE TELEKOM SERVICES EUROPE – ROMÂNIA, Elektrobit Automotive Romania, Flex,  Frigoglass, HELLA, Huawei, Kaufland Romania, Lidl Romania, McDonald`s in Romania, MGI Coutier, Microsoft, Nokia,  Plexus, Raiffeisen, Rewe Penny, SSI, Toluna, WALTER GROUP Austria, Wipro Automotive Excellence Center, Wipro  LTD, Yazaki Component Technology.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.