TRAFIC de DROGURI cu comanda pe DARKNET in VESTUL ROMANIEI. S-au confiscat peste 2 kg de SUBSTANTE PSIHOACTIVE... VIDEO&FOTO

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 20.09.2017 16:52 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciul Teritorial Timisoara impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitaţii Organizate Timişoara, ai Serviciului de Combatere a Criminalitaţii Organizate Arad şi ai Serviciului de Combatere a Criminalitaţii Organizate Caraş-Severin au efectuat un numar de 20 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Arad şi Timiş, in cadrul unei actiuni vizand destructurarea unor grupuri infractionale organizate in savarsirea infractiunilor de trafic de droguri de risc şi efectuare fara drept, de operatiuni cu substante susceptibile de a avea efecte psihoactive.

In cauza exista suspiciunea rezonabila ca incepand cu anul 2016, pe raza municipiului Timişoara s-au constituit şi au acţionat in relaţii de inter-dependenţa, trei grupuri infracţionale organizate, avand ca scop derularea de activitaţi pe linia traficului cu substanţe psihoactive, in cadrul carora membrii au acţionat pe niveluri de ierarhizare, respectiv liderii, dealerii de zona şi dealerii stradali.

Liderii reprezentau sursele principale şi aveau ca scop achizitionarea, prepararea si alimentarea cu substante susceptibile a avea efecte psihoactive.
Dealerii de zona se ocupau cu dezvoltarea şi coordonarea retelelor de distributie, iar dealerii stradali distribuiau produse cu efect psihoactiv consumatorilor.

In modalitatea susmenţionata, membrii gruparilor infracţionale au acţionat pe nivele de execuţie, in funcţie de speciliazarea fiecaruia, astfel:

Primul grup s-a constituit in jurul suspectului S.D.R., şi a acţionat cu precadere in zonele str. Dunarea, Calea Bogdaneştilor – ”poarta Verde”, Zona Garii, din municipiul Timişoara, precum şi in oraşele Caransebeş şi Jimbolia.
Acesta a efectuat operatiuni cu produse cu efecte psihoactive, constand in procurarea, prepararea, şi distribuirea catre membrii reţelei sale de produse cu efecte psihoactive. Reţeaua de distribuţie coordonata de suspectul S.D.R. a fost compusa din 7 persoane al caror rol era acela de a distribui catre consumatori, contra-cost, produsele cu efecte psihoactive procurate de coordonatorul gruparii.

Al doilea grup s-a constituit in jurul suspectului C.F., şi a acţionat cu precadere in zonele str. Dunarea, Calea Bogdaneştilor – ”poarta Verde”, Zona Garii, din mun. Timişoara.

Reţeaua de distribuţie coordonata de suspectul C.F. a fost compusa din 5 persoane (dintre care o persoana a parasit gruparea coordonata de suspectul S.D.R. şi s-a raliat gruparii suspectului C.F.).

Al treilea grup s-a constituit in jurul suspectului R.C.M. şi a acţionat cu precadere in Zona Garii, din mun. Timişoara.
Reţeaua de distribuţie coordonata de suspectul R.C.M. a fost compusa din 3 persoane, al caror rol era acela de a distribui catre consumatori, contra-cost, produsele cu efecte psihoactive procurate de coordonatorul gruparii.

Aprovizionarea cu produsele cu efecte psihoactive a celor trei reţele de distribuţie a fost realizata de catre suspecţii B.S.A. şi P.I.B., din surse externe, fie online, fie din alte surse.
Trebuie precizat ca in ultima perioada s-a inregistrat o creştere alarmanta a cazurilor de achiziţionare de produse şi substanţe interzise, comercializate pe site-uri de profil gazduite in Darknet.

Acesta este un tip de reţea suprapusa ce face parte din reţeaua globala de internet, dar care poate fi accesat numai cu software specific, configuraţii sau autorizaţie, folosind de multe ori protocoale de comunicaţii şi porturi non-standard.
Reţelele darknet sunt utilizate de regula in activitaţi ilicite (criminalitate informatica, comerţul de bunuri restricţionate pe alte pieţe, partajarea de fişiere de tipul pornografiei infantile etc), intrucat permit protejarea confidenţialitaţii utilizatorilor de la direcţionare şi supraveghere, iar site–urile şi celelalte servicii online apar ascunse, nefiind indexate de motoarele de cautare.

Ulterior, substanţele psihoactive erau expediate catre cei doi suspecţi, prin servicii de poşta şi curierat, disimulate in diferite colete.

Cu ocazia perchezitiilor domiciliare efectuate in cauza, au fost gasite si ridicate peste 300 de plicuri ce conţin substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive, 50 de grame de substanţa susceptibila a fi psihoactiva, 50 de grame de cannabis, 33 de telefoane, 2 pistoale cu gaze, sumele de bani in cuantum de 8000 de euro si 10.000 de lei .

De asemenea, pe parcursul anchetei in cauza, au fost confiscate peste 2 kilograme de substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive.

La sediul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciul Teritorial Timisoara au fost aduse, in vederea audierii, un numar de 40 de persoane.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.