Trafic de droguri de risc si produse psihoactive

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 21.01.2014 14:41 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Politistii au efectuat 20 perchezitii pe raza municipiilor Timisoara si Craiova, pentru destructurarea unei grupari infractionale specializate in trafic de droguri de risc.

Politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Timisoara si procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Timisoara au efectuat 20 de perchezitii domiciliare pe raza municipiilor Timisoara si Craiova pentru destructurarea unei grupari infractionale specializate in trafic de droguri de risc.
Totodata, uau fost puse in aplicare 42 de mandate de aducere, persoanele identificate fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Timisoara, pentru audieri.

Cei 20 de membri ai gruparii infractionale sunt suspectati ca, in cursul anului 2013, ar fi efectuat trafic intern si international de droguri de risc si produse psihoactive.
Gruparea actiona pe mai multe paliere, liderii, trei suspecti cu varste intre 24 si 30 de ani, ocupandu-se cu aprovizionarea si transportul drogurilor din vestul Europei.
Dupa ce erau introduse in tara, drogurile erau plasate „locotenentilor”, care se ocupau cu distributia pe raza celor doua municipii.

Pe parcursul investigatiilor in caz, in cursul lunii decembrie 2013, doi lideri ai gruparii au fost depistati de politisti pe Aeroportul Otopeni din Bucuresti, insotiti de o tanara in al carei bagaj au fost descoperite 12 kg de substante vegetale, ulterior stabilindu-se ca erau droguri de risc.

# # #

Aproape sase kg de droguri, un pistol cu bile si peste 100.000 de lei au fost ridicati de politisti, in urma perchezitiilor efectuate pe raza municipiilor Timisoara si Craiova. 13 suspecti au fost retinuti pentru 24 de ore.

In urma perchezitiilor, politistii au descoperit la domiciliile suspectilor aproape sase kg de droguri, dintre care peste trei kg droguri brute si aproape 12.000 de plicuri, care au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor.
Totodata, politistii au ridicat peste 100.000 de lei, bani susceptibili a fi proveniti din vanzarea drogurilor.
La domiciliul unuia dintre suspecti, in municipiul Timisoara, a fost identificat si un  pistol cu bile, detinut fara autorizatie, fiind de asemenea, ridicat de politisti.

In urma documentarii activitatii infractionale, politistii au stabilit ca gruparea actiona pe mai multe paliere, liderii, trei suspecti cu varste intre 24 si 30 de ani, ocupandu-se cu aprovizionarea si transportul drogurilor din vestul Europei.
Dupa ce erau introduse in tara, drogurile erau plasate „locotenetilor”, care se ocupau cu distributia pe raza celor doua municipii.

Pe parcursul investigatiilor in caz, in cursul lunii decembrie 2013, doi lideri ai gruparii au fost depistati de politisti pe Aeroportul Otopeni din Bucuresti, insotiti de o tanara in al carei bagaj au fost descoperite 12 kg. de substante vegetale, ulterior stabilindu-se ca erau droguri de risc.

In cursul zilei de ieri, 39 de persoane au fost identificate si conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Timisoara, pentru audieri.
13 suspecti au fost retinuti pentru 24 de ore, urmand ca in cursul zilei de azi sa fie prezentati magistratilor cu propunere de arestare preventiva.
In cauza, fata de cei 22 de suspecti se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de asociere la un grup infractional organizat in vederea comiterii de infractiuni si trafic intern si international cu droguri de risc.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.