Trafic de migranti cu turci, bulgari, romani, sirieni si irakieni...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 09.09.2014 19:01 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Procurorii impreuna cu ofiţerii de poliţie judiciara au desfaşurat mai multe activitaţi in vederea destructurarii unei grupari infracţionale organizate, formata din cetaţeni turci, bulgari şi romani, specializata in trafic de migranţi şi trecere ilegala a frontierei de stat.

In data de 08.09 2014, procurorii D.I.I.C.O.T au dispus inceperea urmaririi penale faţa de 17 persoane pentru savarşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trecere ilegala a frontierei de stat, complicitate la trecerea ilegala a frontierei de stat şi trafic de migranţi.

In cauza exista suspiciunea rezonabila ca inculpaţii D. V şi P.M.I, impreuna cu M. I. C. şi alte persoane neidentificate inca, constituiţi intr-un grup infracţional organizat, cu caracter transfrontalier, in baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, au desfaşurat mai multe activitaţi in vederea racolarii unor cetaţeni sirieni şi irakieni, a introducerii lor ilegale in Romania şi transportarii lor pe teritoriul Germaniei.
Astfel, exista suspiciunea ca inculpaţii, in schimbul unor sume de bani, au organizat trecerea ilegala a frontierei de stat, din Bulgaria in Romania, a unui numar de 15 migranţi, suspecţi in cauza, i-au transportat de pe malul bulgaresc al Dunarii cu ajutorul unor barci, iar odata ajunşi pe teritoriul Romaniei i-au preluat in doua maşini tip furgoneta, urmand a fi transportaţi in municipiul Timişoara.

In dimineaţa zilei de 08.09.2014, in timp ce se deplasau cu cele doua autoturisme inspre Timişoara, inculpaţii D. V şi P.M.I au fost somaţi in trafic, de catre organele de poliţie, sa opreasca in vederea efectuarii unui control, ocazie cu care aceştia au abandonat autoturismele intr-o benzinarie pe raza municipiului Orşova.
Astfel au fost identificaţi cei 15 migranţi, cetaţeni straini originari din Siria şi Irak, inclusiv persoane minore, despre care existau date ca vor sa ajunga in Germania.
S-a stabilit faptul ca migranţii au fost transportaţi ilegal pe ruta Turcia — Bulgaria de catre alţi membrii ai gruparii.
Exista suspiciunea ca membrii gruparii au primit de la cei 15 migranţi suma de 150.000 euro.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.