Trafic international de heroina la Arad

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 19.06.2013 14:55 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Două persoane suspectate că fac parte dintr-o grupare specializată în trafic internaţional de heroină, au fost depistate, ieri, la Arad.
Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţi Organizate Arad şi procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Arad au depistat şi reţinut două persoane suspectate de conducerea şi finanţarea un grup criminal organizat, specializat în traficul internaţional de heroină.
În urma cercetărilor efectuate, au rezultat indicii că din grup fac parte cinci persoane, toate din Arad, care sunt suspectate că transportau heroină, cu avionul, pe relaţia Turcia - Belgia - Olanda sau Turcia - Germania - Olanda.
Trei dintre acestea se află arestate în Belgia şi Germania, iar în urma activităţilor desfăşurate de poliţişti şi procurori, în cursul zilei de ieri, au fost reţinuţi cei doi finanţatori şi coordonatori ai grupării.
Cei doi, o femeie, de 43 de ani, stabilită în Olanda, şi un bărbat, de 26 de ani, stabilit în Austria, au fost depistaţi şi reţinuţi în municipiul Arad, fiind suspectaţi că, în cursul anilor 2010 - 2011, ar fi racolat mai mulţi bărbaţi din Arad, pe care i-ar fi plătit cu sume cuprinse între 2.000 şi 4.000 de euro, pentru a transporta peste 12 kg de heroină.
Pe numele celor două persoane au fost emise mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire de grup infracţional organizat, organizarea şi finanţarea traficului internaţional de droguri de mare risc.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.