Trafic rutier restrictionat pe alte 5 strazi din Timisoara

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 03.06.2014 19:15 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

In Timisoara se lucreaza pe mai multe strazi la reteaua de alimentare cu apa si de canalizare, lucrarile facand parte din Proiectul „Extinderea si modernizarea sistemului de alimentare cu apa si canalizare in judetul Timis”.
Datorita lucrarilor,  traficul rutier va fi restrictionat dupa cum urmeaza:
#Calea Buziasului, in dreptul intersectiei cu strada Matei Milo: circulatia se va desfasura pe cate o singura banda din fiecare sens de circulatie pe o portiune de 200 de metri, timp de aproximativ o luna;
#strada Martir Marius Nemtoc: circulatia rutiera va fi inchisa pana in luna noiembrie a.c.;
#bulevardul Maresal Constantin Prezan: circulatia va fi restrictionata pe tronsoane de maxim 50 de metri, pana in luna noiembrie a.c.;
#strada Emil Zola: circulatia rutiera va fi inchisa pentru aproximativ doua luni pe portiunea cuprinsa intre strazile Sulina si Eternitatii;
#strada Nicolae Andreescu: circulatia rutiera va fi inchisa pe portiunea cuprinsa intre strazile Constantin Daniel si Octav Bancila, timp de o luna.

Pentru ca disconfortul creat de vecinatatea santierului sa fie cat mai redus, Aquatim recomanda cetatenilor sa isi parcheze masinile pe strazile alaturate pentru a evita accidentele.
Pietonii sunt rugati rugati sa traverseze santurile doar pe podetele special amenajate.

Proiectul „Extinderea si modernizarea sistemului de alimentare cu apa si canalizare in judetul Timis” este cofinantat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene prin Programul Operational Sectorial Mediu. Valoarea totala a proiectului este de 509 635 639 lei (118 871 000 Euro) din care: 73,93% sunt fonduri nerambursabile, din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, 13,04% este asigurat de Aquatim SA, 11,30% de la bugetul de stat si 1,73% de la autoritatile locale (Consiliul Judetean Timis si Consiliul Local Timisoara).
In judetul Timis sunt vizate in principal urmatoarele investitii: sapte statii noi de epurare a apelor uzate, trei statii noi de tratare a apei potabile, extinderea si reabilitarea sistemelor de canalizare (aproximativ 200 km) si a retelelor de alimentare cu apa (aproximativ 100 km).
Localitatile incluse in proiect: Timisoara, Sannicolau Mare, Jimbolia, Deta, Buzias, Gataia, Recas, Faget, Ciacova, Sacalaz, Sanmihaiu Roman si Utvin.
 In urma investitiilor, gradul de acoperire a serviciilor de alimentare cu apa si de canalizare in localitatile incluse in proiect va creste considerabil, iar calitatea serviciilor prestate se va conforma cerintelor UE.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.