Traficanti de minori arestati la Arad

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 08.02.2013 17:46 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Arad - Patru bărbaţi, suspectaţi că au obligat mai multe persoane, printre care şi minori, să se prostitueze şi să cerşească în folosul lor, au fost depistaţi de poliţişti şi procurori.
 Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Arad şi procurorii D.I.I.C.O.T. Biroul Teritorial Arad au destructurat o grupare specializată în săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi trafic de minori.

La data de 7 februarie a.c., au fost puse în aplicare patru mandate de aducere emise pe numele unor bărbaţi suspectaţi că, începând cu anul 2011 şi până în prezent, au recrutat prin ameninţare şi violenţă mai multe persoane, printre care şi minori la data săvârşirii faptelor, în scopul exploatării prin obligarea la practicarea cerşetoriei şi prostituţiei, pe raza judeţului Arad.
 Victimele provin din medii precare atât din punct de vedere economic, cât şi social, fiind considerate oameni ai străzii. Pentru a le determina să cerşească sau să se prostitueze în folosul lor, membrii grupării exercitau asupra victimelor acte deosebit de violente.
 Cele patru persoane au fost prezentate astăzi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă, pe numele acestora fiind emise mandate de arestare pentru 29 de zile, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de persoane şi trafic de minori.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.