Traficanti de tigari si alcool la Deta

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 08.06.2012 06:36 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Deta - Poliţiştii de frontieră timişeni au confiscat ieri, în cadrul unei acţiuni desfăşurate pe linia combaterii contrabandei, evaziunii fiscale şi a traficului cu produse accizabile 4.427 pachete ţigări şi 123 litri de alcool etilic de provenienţă sârbească, ascunse în trei autoturisme ale unor cetăţeni români.

În cadrul unei acţiuni desfăşurate pe linia combaterii traficului ilicit cu produse accizabile desfăşurate în cursul zilei de ieri, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Deta au oprit la un filtru organizat la intrarea în localitatea Deta pe conducătorul unui autoturism „Dacia Logan”, despre care deţineau date că se ocupă cu traficul cu produse accizabile.
La controlul fizic al autoturismului aparţinând lui Gabriel D., în vârstă de 36 de ani, poliţiştii de frontieră au depistat în interiorul autovehiculului şi în portbagaj (în mai multe colete voluminoase) cantitatea de 2170 pachete de ţigări pentru care acesta nu avea acte de provenienţă.
Gabriel D. a declarat că a cumpărat ţigările din localitatea Moraviţa cu suma de 2700 euro cu scopul de a le comercializa în municipiul Timişoara cu suma de 7 lei/pachetul.
Câteva ore mai târziu, poliţiştii de frontieră din cadrul STPF Timiş – Biroul Combatere a Migraţiei Ilegale şi Infracţionalităţii Transfrontaliere şi Compartimentul Sprijin Operativ, în cooperare cu SRI – Direcţia Judeţeană Timiş şi D.R.A.O.V. Timişoara au oprit la un filtru organizat la intrarea în localitatea Timişoara, pe drumul european E70, două autoturisme, conduse de doi cetăţeni români, despre care se deţineau date că se ocupă cu traficul cu produse accizabile.
La controlul fizic al celor două autoturisme conduse de Felicia C., în vârstă de 64 de ani, şi Maria P., în vârstă de 57 de ani, poliţiştii de frontieră au depistat în interiorul autovehiculelor şi în portbagaje (în mai mulţi saci menajeri de culoare neagră printre alte bunuri de consum), ascunse în cutii goale de suc sub preş, în uşi şi scaune, cantitatea de 2257 pachete de ţigări şi 123 litri alcool de concentraţie 96% de provenienţă Serbia, pentru care acesta nu avea acte de provenienţă.
Femeile au declarat că a cumpărat ţigările şi alcoolul din localitatea Moraviţa cu cu scopul de a le comercializa în pieţele din comunele aparţinătoare municipiului Timişoara.
Întreaga cantitate de ţigări şi alcool a fost indisponibilizată în vederea confiscării.
Autoturismele în cauză au fost indisponibilizate la sediul SPF Deta şi respectiv sediul ITPF Timişoara până la finalizarea cercetărilor.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.