Traficantii de migranti

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 09.03.2012 11:48 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - În perioada februarie-martie 2012, lucratori specializati din cadrul S.T.P.F. Timis – Biroul C.M.I.I.T. in cooperare cu S.J.I.P.I. Timis si beneficiind de sprijinul S.R.I. Timis, O.R.I. Radauti, B.C.C.O. Suceava si S.T.P.F. Radauti, au reusit documentarea activitatii unei grupari infractionalecare avea ca principala preocupare racolarea unor cetateni straini, in special algerieni si marocani, din Centrele O.R.I. Radauti si Galati, de unde organizatorii gruparii ii racolau si indrumau in scopul trecerii frauduloase a frontierei de Romania in Ungaria si de acolo mai departe spre Austria.
În urma extinderii cercetărilor efectuate, lucrători ai poliţiei judiciare din cadrul B.C.M.I.I.T. al S.T.P.F. Timiş, au desfăşurat activităţi informativ operative şi de cercetare penală în urma cărora au fost identificaţi trei cetăţeni algerieni care s-au constituit într-un grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infractiunilor de trafic de migranţi.
În data de 09.03.2012, procurorul D.I.I.C.O.T., Serviciul Teritorial Timisoara, a dispus retinerea celor trei persoane pe baza de Ordonanta de Retinere pe 24 ore, iar in cursul zilei acestia urmeaza sa fie prezentati Judecatoriei Timisoara cu propunere de arestare preventiva.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.