Traficul prin Dumbravita va fi de cosmar. S-a dat drumul la troleibuz!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 13.11.2015 17:39 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

S-au finalizat lucrarile Proiectului “Extindere retea troleibuz Dumbravita (Accesibilizarea zonei prin extinderea retelei de troleibuze Timisoara – Dumbravita)”, dezvoltat de Municipiul Timisoara – in calitate de lider de proiect (Partener 1) in parteneriat cu Comuna Dumbravita (Partener 2) si cu Judetul Timis (Partener 3), fiind depus la ADR Vest in data de 15.02.2012.
Contractul de finantare nr. 3618 a fost semnat in data de 29.01.2013. Perioada de implementare a fost de 34 luni, din care perioada de executie a lucrarilor: 12 luni.
Valoarea totala (cu TVA) a fost de 17.228.694,14 lei (FEDR: 13.838.639,70 lei, Buget de Stat: 3.039.850,53 lei, Buget Local Timisoara: 47.080 lei, Buget Local Dumbravita: 303.123,91 lei).

Traseul extinderii liniei de troleibuz se desfasoara de la intersectia dintre Calea Sever Bocu si strada Ion Ionescu de la Brad (Timisoara), pana la sensul giratoriu de la intersectia strazilor Petőfi Sandor si Ghioceilor (Dumbravita), strabatand teritoriul administrativ al municipiului Timisoara pana la intersectia cu strada Constructorilor/Centurii, urmand traseul DJ 691 pe raza localitatii Dumbravita.
Lungimea traseului liniei de contact troleibuz este de 3700 m (400 m pe teritoriul administrativ al municipiului Timisoara, 3300 m pe teritoriul administrativ al comunei Dumbravita).
Traseul cuprinde 12 statii de troleibuz (alveole si refugii de calatori).
In cadrul proiectului au fost executate 3 alveole noi (cele 9 existente s-au pastrat)  si 11 refugii de calatori.
Alimentarea liniei de contact troleibuz este asigurata prin intermediul statiei de redresare amplasata in curtea Primariei Dumbravita.
Proiectant: S.C. Institutul de Cercetari in Transporturi - Incertrans S.A., Bucuresti.
Executant: SC Martin Rose Romania SRL in asociere cu SC Electromontaj SA, Electroline AS si SC R.S.G. Reparatii Generale SRL.    
De asemenea, in vederea sporirii confortului cetatenilor si asigurarii sigurantei circulatiei auto si pietonale, a fost realizata amenajarea Caii Sever Bocu, astfel: a fost amenajata intersectia dintre Calea Sever Bocu, str. Ion Ionescu de la Brad si str. Armoniei, prin executarea unei giratii, iar Calea Sever Bocu a fost amenajata ca o strada de categoria a II-a, cu 4 benzi de circulatie (cate 2 pe sens) pana la intersectia cu traseul Inelului IV (str. Constructorilor).
Lucrarile au fost executate pe o lungime de 333 m a Caii Sever Bocu.
Latimea carosabilului este de 13 m, acesta fiind incadrat cu bordura si marginit pe ambele parti de zone verzi, piste de ciclisti si trotuare.
A fost realizata si intersectia dintre Calea Sever Bocu si Inelul IV, prin executarea benzilor de stanga pe str. Centura si str. Constructorilor.
Totodata, pentru siguranta circulatiei, aceasta intersectie a fost semaforizata.
Lucrarile au fost executate de SC SYLC CON TRANS SRL si au inceput in luna august 2015, valoarea acestora fiind de aprox 2.000.000 lei (fara TVA), fonduri alocate de la bugetul local.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.