Traian Stoia: Nicolae Robu se comporta ca Berlusconi pe bani publici

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 11.11.2013 13:45 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Din respect pentru Timişoara şi pentru timişoreni şi pentru a da dovada de totala transparenţa, viceprimarul PSD/USL Traian Stoia  se vede obligat sa faca cateva precizari de natura sa lamureasca niste puncte de vedere lansate de primarul PNL/USL Nicolae Robu la adresa lui.

”In urma somaţiilor şi notificarilor trimise, la 300 de cladiri - majoritatea monumente istorice sau cladiri din zona de protecţie a acestora - au inceput reparaţii la acoperişuri, jgheaburi şi burlane, amenajari care vor stopa deteriorarea cladirilor peste iarna. La 11 cladiri a inceput refacerea faţadelor.
Preocuparea mea pentru respectarea patrimoniului istoric al oraşului inseamna mai mult decat eliberarea cladirilor de aparate de aer condiţionat, insemna punerea in aplicare a unei legi care poate sa stopeze degradarea celui mai de preţ bun pe care il are acest oraş.
Domnul primar s-a facut singur ineficient pentru ca a uitat ca biroul de incasare venituri este in subordinea Direcţiei Fiscale, aflate sub directa sa coordonare.
Sunt acuzat de scaderea veniturilor municipalitaţii, dar ii amintesc domnului primar ca, la venirea in primarie, i-am cerut schimbarea şefului serviciului de incasare venituri pentru nerecuperarea datoriilor firmelor care au administrat doua cimitire şi care au de dat la primarie peste 1 milion de euro.
Inclusiv in ieşirile mele publice am susţinut de fiecare data ca respectivul serviciu este ineficient şi trebuie desfiinţat, lucru care nu s-a intamplat pentru ca decizia aparţinea primarului Nicolae Robu şi nu mie”- spune viceprimarul PSD/USL intr-un comunicat de presa.

Şi mai adauga:

”Nici eu, nici familia mea, nu am beneficiat de retrocedari şi nu am cumparat nici un imobil de la Primaria Timişoara, niciodata!
Toţi banii pe care i-am caştigat au fost din dividente rezultate dintr-un management eficient la societatea la care sunt acţionar.
Spre deosebire de "managementul eficient" care aduce pierderi insemnate la societaţile primariei pe care dl. Robu inţelege sa-l incurajeze cu bani direcţionaţi din bugetul local şi din buzunarul timişorenilor.
Il somez public pe domnul primar sa se debaraseze de cei implicaţi direct sau prin familiile lor in retrocedari sau in cumpararea unor cladiri de la primarie şi, de asemenea, sa publice pe site-ul primariei lista cu casele naţionalizate şi lista cu cele restituite”.

Pentru informarea primarului, singurii pe care ii reprezinta sunt timişorenii, spune Traian Stoia, ”cei care contribuie la bugetul pe care domnia sa il gestioneaza prost şi dupa bunul plac”.

”Aşa cum el afirma despre mine ca lucrez la Bega Grup, şi eu pot spune despre domnia sa ca lucreaza la Politehnica sau la ACS Poli Timişoara, unde se comporta ca Berlusconi pe bani publici.
Dl. primar se ocupa mai mult cu strangerea de bani pentru echipa de fotbal şi neglijeaza partea de realizare a veniturilor pentru primarie.
Vreau sa- i spun domnului primar ca nu am platit şi nu voi plati niciodata ziarişti pentru a-l calomnia sau denigra.
Eu am inţeles, spre deosebire de domnia sa, ca suntem intr-o alianţa şi am preferat sa-i spun onest in faţa toate deficienţele primariei, chiar daca acest lucru nu i-a convenit.
Cred ca acesta este şi motivul incompatibilitaţii pe care o reclama in relaţia cu mine.
Referitor la anchete, afirm cu maxima responsabilitate ca majoritatea au pornit ca urmare a insistenţei mele, a faptului ca am cerut tuturor instituţiilor abilitate sa se implice in demascarea celor care au deposedat prin falsuri şi abuzuri patrimoniul Timişoarei.
Spre deosebire de dl. Robu, care a refuzat sa faca plangere penala in cazuri flagrante de prejudiciere a averii publice, eu am avut curajul necesar sa denunţ inexistenţa liftului de la Direcţia Fiscala şi cele 27 de miliarde platite in plus la Liceul de Arte Plastice” - conchide viceprimarul Traian Stoia.

Nicolae Robu: Pentru ca sunt barbat, n-am cum sa mai stau de vorba cu dansul vreodata

”Am citit cu uimire ca dl Stoia imi propune, acum, sa stam de vorba ca "de la barbat la barbat". Pai tocmai pentru ca sunt barbat, n-am cum sa mai stau de vorba cu dansul vreodata, dupa toata mizeria la care s-a dedat la adresa mea.
Vreau sa spun raspicat cateva lucruri:
1. Eu nu am actionat intempestiv atunci cand i-am comunicat d-lui Stoia, respectiv cand am anuntat presa ca nu mai pot colabora cu el. In ultima vreme, am avut cu dansul mai multe discutii de un calm desavarsit din partea mea, in care am incercat sa-l lamuresc ca modul in care procedeaza nu e in regula, ca face parte dintr-o echipa in care fiecare isi are locul si rolul sau, ca dansul are atributii clar stabilite pe care si le neglijeaza, dand, in schimb, dispozitii, ba in resortul city managerului Sorin Dragoi, ba in cel al viceprimarului Dan Diaconu, ba chiar in al meu, fara nicio abilitare. I-am mai explicat ca nu e in regula sa opereze cu echipe constituite neoficial, dincolo de orice baza legala, din oameni din afara Primariei, chiar daca scopurile pe care le urmareste sunt nobile. I-am mai spus ca nu e bine, fiind chiar ilegal, sa vorbeasca in conferintele de presa despre anchetele in derulare, pt ca vorbind ii ajuta pe cei anchetati sa contracareze ancheta. Dansul, in mod invariabil, mi-a raspuns ca el va continua sa procedeze cum crede de cuviinta, pt ca ce face el este "cunoscut la Bucuresti" si ... aprobat (n-am primit raspuns la intrebarea de catre cine si in ce baza). I-am mai cerut sa nu mai disloce din Primarie fara aprobarea mea diferiti directori neaflati in subordinea sa, ci situati pe alte rute ierarhice, pt ca e neplacut si perturbator pt mine sa am nevoie de ei -destul de frecvent chiar pt a ma insoti pe cele 70 de santiere pe care eu le gestionez cu multa implicare personala, pt a le asigura bunul mers- si sa nu-mi fie accesibili. M-a ignorat si pe aceasta speta. Este chiar jenant sa mai amintesc de lipsa totala de fair-play la adresa mea, dovedita in relatia cu angajatii Primariei, prin afirmatii frecvente de desconsiderare a mea si de etalare cu emfaza a faptului ca el nu primeste dispozitii de la nimeni in Primarie, sefii lui fiind in alta parte (???). In plus, a incercat sa-mi stirbeasca autoritatea afirmand in fata mai multor persoane si in mai multe randuri, incepand din luna mai 2013, ca el stie din surse sigure ca eu voi pierde procesul cu ANI si ca voi fi suspendat din functia de Primar (chiar daca legea stabileste cu totul si cu totul altceva, si anume: interdictia de a mai fi Rector timp de 3 ani, pretinsa mea incompatibilitate fiind legata de functia de Rector, si nu de cea de Primar).
2. Eu nu am avut, nu am si nici nu am in plan sa am afaceri in domeniul imobiliar si in apropierea mea -rude, prieteni, colegi de partid, colaboratori etc.- nu exista nicio persoana care sa aiba astfel de afaceri. A ma acuza tocmai pe mine de interese si legaturi in domeniu si tocmai dl. Stoia, care exact in acest domeniu si-a facut averea este dincolo de orice limite ale lipsei de scrupule! Timisorenii si nu numai m-au auzit de zeci de ori spunand ca eu vreau si cer sa se faca lumina si dreptate in toate cazurile suspecte de jaf asupra avutiei publice si ca voi face tot ce-mi sta in putinta pt asta, ajutandu-i cu tot ce pot pe anchetatori. Am precizat, insa, ca anchetele trebuie facute de cei in drept, fara fumigene populiste, politicianiste in jurul lor, care de fapt sa le incurce mersul si am si actionat ca atare, ceea ce se reflecta in diverse documente, unele chiar publice, altele nepublice, inca. Deci, d-le Stoia, inca o data, cat se poate de raspicat: VREAU ANCHETAREA TUTUROR PRELUARILOR DE CLADIRI SI TERENURI DE LA PRIMARIE SI DE LA STATUL ROMAN CARE AU AVUT LOC IN TIMISOARA DIN 1990 PANA IN PREZENT. VRETI SI DV. (ATENTIE: AM SPUS SI DE LA STATUL ROMAN, CEEA CE DV EVITATI SA SPUNETI!) ?
Prof.dr.ing. Nicolae Robu
PRIMARUL TIMISOAREI
P.S. Mentionez ca maine voi avea o noua replica, dar una de un cu totul alt gen”.

 

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.