Training, consultanta si grant-uri de 10.000 euro pentru eco-inovatorii din Regiunea de Vest

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 02.09.2014 16:57 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - S-a dat startul Competiţiei Regionale de Eco-Inovare din Regiunea Vest şi proiectului „Intreprinderi Eco-Inovative in Regiunea Vest”.

Competiţia, organizata de Agenţia pentru Dezvoltare Regionala Vest impreuna cu Asociaţia Tehimpuls – Centrul Regional de Inovare si Transfer Tehnologic, se adreseaza organizaţiilor şi persoanelor fizice din Regiunea Vest care realizeaza produse eco-inovative şi/sau furnizeaza servicii eco-inovative.
Produsele, serviciile sau tehnologiile eco-inovative vizate sunt soluţiile inovative care işi gasesc aplicare concreta in susţinerea dezvoltarii sustenabile prin reducerea impactului asupra mediului sau prin folosirea eficienta a resurselor.

Startul competiţiei dedicate produselor şi serviciilor eco-inovative din Regiunea Vest a fost dat de Sorin Maxim – director general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regionala Vest şi de Raluca Cibu – Buzac – preşedintele Asociaţiei Tehimpuls.  
Competiţia Regionala de Eco-Inovare este organizata pentru a doua oara in Regiunea Vest, prima ediţie desfaşurandu-se in anul 2013.
La fel ca in anul precedent, competiţia este organizata in cadrul Targului Regional de Inovare – targul urmand sa aiba loc in Arad, in data de 12 noiembrie 2014.
 
Caştigatorii Competiţiei Regionale de Eco-Inovare din Regiunea Vest vor fi premiaţi cu sesiuni de training, scheme de consultanţa şi grant-uri in valoare de 10.000 de euro pentru dezvoltarea de start-up-uri inovative scopul competiţiei fiind acela de a sprijini eco-inovaţia, start-up-urile eco-inovative şi integrarea produselor/serviciilor eco-inovative in cadrul unor afaceri deja existente.
Depunerea aplicaţiilor pentru Competiţia Regionala de Eco-Inovare din Regiunea Vest se poate face pana in data de 10 octombrie 2014, dupa incheierea acestei etape urmand jurizarea şi anunţarea caştigatorilor in cadrul Targului Regional de Inovare 2014, ediţia a II-a – targ ce va avea loc in Arad, in data de 12 noiembrie 2014.

In vederea participarii la competitie, intreprinderile, organizatiile de cercetare sau persoanele fizice care doresc sa se inscrie vor parcurge urmatoarele etape:
1. Completarea Formularului de Inregistrare la Competitie. Formularul de inregistrare poate fi gasit pe pagina: http://innoboost.tehimpuls.ro. De asemenea, acesta poate fi obtinut si prin contactarea echipei Tehimpuls, la adresa office@tehimpuls.ro. Formularul completat va fi trimis prin email la adresa office@tehimpuls.ro pana la data de 10 octombrie 2014.
2. Contactarea solicitantului de catre Tehimpuls. Odata primit de catre echipa Tehimpuls, formularul de inregistrare va fi verificat, iar organizatia solicitanta va fi contactata pentru confirmarea inscrierii si, daca este cazul, pentru informatii suplimentare si clarificari.
3. Participarea la un interviu cu experti regionali. Pentru a avea o imagine mai clara despre produsul, serviciul sau tehnologia cu care se doreste participarea in cadrul competitiei, vor fi organizate interviuri unde reprezentantii organizatilor aplicante vor prezenta produsele eco-inovative unei comisii formate din experti din Regiunea Vest.
4. Elaborarea pachetului de prezentare. Se va elabora un pachet de prezentare al fiecarui participant care va consta in materiale promotionale, prototip al produsului/serviciului/tehnologiei furnizate, demo, scurt film etc., in vederea expunerii in cadrul unui stand expozitional la Targul Regional de Inovare 2014
5. Semnarea acordului de participare la targ. In cazul in cadre toate etapele anterioare au fost indeplinite cu success, se va semna un acord de participare la targ intre organizatia inscrisa si organizatori. Acordul are rolul de a garanta, pe de-o parte, prezenta organizatiei in cadrul targului, cu produsul, serviciul sau tehnologia inscrise, iar pe de alta parte, garanteaza organizatiei furnizarea tuturor facilitatilor necesare, din partea organizatorilor.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.