TRANZACTII FRAUDULOASE ONLINE in judetele TIMIS si ARAD la utilizatori legitimi din SUA, MEXIC, AUSTRALIA, ANGLIA, SPANIA...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 07.07.2017 14:42 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Poliţiştii specializaţi in combaterea criminalitaţii informatice din Timiş, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Romane, au reţinut 4 barbaţi, cu varste intre 21 şi 23 de ani, care ar fi efectuat tranzacţii frauduloase online, folosind date ale unor carduri ce aparţin unor persoane din strainatate.

La data de 6 iulie a.c., poliţiştii Brigazii de Combatere a Criminalitaţii Organizate Timişoara, sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Lugoj,cu sprijinul Directiei Operatiuni Speciale a Poliţiei Romane, au efectuat 10 percheziţii domiciliare, in judeţele Timiş(9) şi Arad(1), la persoane banuite ca au efectuat operaţiuni financiare in mod fraudulos.

Percheziţiile au fost efectuate in cadrul unui dosar penal in care se efectueaza cercetari faţa de 6 tineri, cu varste intre 21 şi 23 de ani, sub aspectul savarşirii infracţiunii de efectuarea de operaţiuni financiare in mod fraudulos prin utilizarea neautorizata de date de identificare ale unor instrumente de plata electronica, fara consimţamantul titularului.

In fapt, in perioada 2010 - 2016, cei in cauza ar fi efectuat mai multe tranzacţii frauduloase, online, catre diferiţi comercianţi, utilizand datele unor carduri valide ce aparţineau unor utilizatori legitimi din Statele Unite ale Americii, Thailanda, Mexic, Australia, Anglia, Spania, etc..

In urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat 15 dispozitive optice de stocare a datelor, 5 laptopuri şi mai multe inscrisuri.

Cei in cauza au fost conduşi la sediul Brigazii de Combatere a Criminalitaţii Organizate Timişoara, pentru audieri, 4 dintre aceştia fiind reţinuţi pentru 24 de ore şi introduşi in Centrul de Reţinere şi Arestare Preventiva Timiş.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.