Trasura de epoca si-un butoi de vin. D'ale Carnavalului la Timisoara!

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 04.05.2015 21:26 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Miţa Baston, Pampon, Didina Mazu şi Nae Girimea sosesc la premiera spectacolului "D'ALE CARNAVALULUI", in Timişoara, cu trasura...

Trasura de epoca in care se vor afla personaje ale ultimei mari comedii a lui I.L.Caragiale va defila, marţi, 5 mai 2015, intre orele 15.00 - 18.00, pe traseul Teatrul National - Gara de Nord - Primarie - Prefectura - C. Lugojului - Teatrul National.
Mai mult, trasura va cara şi un butoi de vin de Recaş, cu care actorul Eugen Cristea şi colegii lui ii vor cinsti pe timişoreni pentru a marca implinirea a 130 de ani de la primul spectacol cu piesa "D'ALE CARNAVALULUI".

Premiera va avea loc marţi, 5 mai 2015, de la ora 19, pe scena Teatrului Naţional Timişoara, şi toţi cei care vin la spectacol vor primi cate sticla de vin de la cramele Recaş.
Timişorenii se vor putea ”magnetiza straşnic” la premiera comediei  D'ale carnavalului, caci Pampon, Didina Mazu şi Miţa Baston fac cinste.
Evenimentul va avea loc  marţi, 5 mai 2015, de la ora 19, pe scena Teatrului Naţional Timişoara, şi toţi cei care vin la spectacol vor primi cate sticla de vin de la cramele Recaş.

”Personal, sunt fericit sa sarbatoresc astfel 39 de ani de la debutul meu pe scena din Timişoara”, declara Eugen Cristea, vedeta distribuţiei.

Spectacolul este montat, in stil clasic, de actorul şi regizorul Daniel Niţoi.
I.L.Caragiale a scris aceasta ultima mare comedia a sa pentru un concurs cu premii, de piese originale, lansat de Teatrul Naţional Bucureşti in 1884.
Iniţial intitulata ”D'ale carnavalului sau Barbierul galant”, piesa a luat premiul cel mare şi avut premiera absoluta in aprilie 1885, in regia lui C.I.Nottara, care a şi jucat rolul Nae Girimea.
In cei 130 de ani, piesa a fost  adusa pe scena şi pe ecran de mari regizori precum Sica  Alexandrescu, Lucian Pintilie, Silviu Purcarete, Gelu Colceag.

Biletele pentru premiera timişoreana a spectacolului costa, in funcţie de loc, intre 50 şi 70 de lei şi s-au pus in vanzare la Agenţia Teatrului Naţional Timişoara.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.