Trebuie sau nu INTERZISA CIRCULATIA cu orice MIJLOACE de LOCOMOTIE in zonele de PROMENADA din TIMISOARA?

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 26.06.2017 10:33 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Declaraţia Zilei

Nicolae Robu:

DE CE TREBUIE INTERZISA CIRCULAŢIA CU ORICE MIJLOACE DE LOCOMOŢIE IN ZONELE DE PROMENADA ALE ORAŞULUI
Trecand aproape zilnic prin Piaţa Victoriei şi prin Centrul Istoric, am vazut personal şi am fost sesizat de o mulţime de cetaţeni, cat de deranjanţi sunt cei ce folosesc diverse mijloace de locomoţie "la moda" acum, pentru cetaţenii ce ies in aceste zone sa se plimbe. Uneori, vad şi-mi sunt semnalaţi utilizatori de astfel de mijloace de-a dreptul sfidatori, iresponsabili, prin viteza cu care circula şi slalomurile pe care le fac printre cei ieşiţi la plimbare, inclusiv in zonele aglomerate. Vrea cineva sa se ajunga la tragedii -da, exista riscul şi de aşa ceva, deseori s-a fost la iminenţa lor!-, dar hai sa intreb altfel: este normal ca mii şi mii de oameni cumsecade sa aiba parte de atata disconfort, pentru ca un numar de zeci, poate o suta, maxim, de indivizi "manaţi in lupta" doar de dorinţa de a epata, sa-şi poata face damblalele?! Pentru ca la asta se reduce problema, de fapt! Utilizatorii civilizaţi de astfel de mijloace nu folosesc aceste zone, au bunul simţ sa nu-i expuna, sa nu-i deranjeze, macar, pe alţii şi nu ei sunt vizaţi de proiectul de interdicţie; ei se interzic singuri!
Eu nu dau inapoi, sa fie clar! Am retras proiectul de HCL de pe ordinea de zi nu pentru ca aş avea vreo indoiala ca ce vrem sa facem e bine şi e necesar, ci pentru ca daca se doreşte o dezbatere publica pe tema, eu am obligaţia legala sa o organizez. Iar pentru mine, legea este sfanta!
Interesant este -a cata oara?!- ca "indignaţii" vocali nu sunt niciunul (!!!) utilizatori de mijloacele vizate, nici parinţi de utilizatori, ci aceeaşi mixtura de frustraţi, carcotaşi, oponenţi politic etc. -categorii in buna masura suprapuse-, ca de obicei.
P.S. Asta-seara am facut din nou o plimbare prin Piaţa Victoriei şi Centrul Istoric şi... surpriza: zero role, skateboard-uri, hoverboard-uri, segway-uri, trotinete, triciclete, monociclete, etc. A fost suficient sa se vorbeasca despre interdicţie şi s-a putut fara ele, fara ca cineva sa fi vazut şuvoaie de lacrimi pe strazile oraşului! In schimb, mii şi mii de timişoreni s-au plimbat liniştiţi, bucurandu-se plenar de zonele nepereche dedicate pentru aşa ceva ale dragului lor oraş! Mii şi mii, pana catre ora 23! Eu pe aceşti timişoreni ii reprezint, pe cei mulţi şi tacuţi in bunul lor simţ! Iar daca pentru binele acestora trebuie sa infrunt carcotaşi, frustraţi, oponenţi politic -o spun din nou: categorii in buna masura suprapuse-, o fac cu placere!”...

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.