Trecut pe linie moarta la Timisoara, decorat de presedintele Germaniei

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 27.09.2013 16:09 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Printr-o ceremonie care va avea loc la 10 octombrie 2013, Gheorghe Ciuhandu va primi Ordinul de Merit al Republicii Federale Germania, pentru promovarea relaţiilor cu Germania şi ca o recunoaştere a activităţii din cei 16 ani în care a fost primar al municipiului Timişoara.
Preşedintele german Joachim Gauck a hotărât să-l decoreze pe cel care a fost primar al Timişoarei, în perioada 1996-2012, cu ordinul şi medalia Crucea de Merit Clasa 1, în rang de ofiţer (Verdienstkreuz 1. Klasse).
Verdienstorden der Bundesrepublik Deutschland este singurul ordin federal al Germaniei, creat de Theodor Heuss, primul preşedinte al Germaniei federale, la 7 septembrie 1951.
Ordinul Federal de Merit a fost creat la 7 septembrie 1951 de preşedintele federal Theodor Heuss. Este singura distincţie onorifică generală şi, în consecinţă, este recompensa cea mai înaltă destinată să onoreze meritele avute în serviciul ţării şi în serviciul colectivităţii.
Ordinul este atribuit cetăţenilor germani şi străini, recompensând meritele avute în domeniile social, intelectual, politic, economic, precum şi meritele deosebite avute în serviciul Republicii Federale Germania, de exemplu în domeniile social, caritativ şi relaţional. Atribuirea ordinului nu este însoţită de o recompensă financiară.
Între 3.000 şi 5.200 sunt acordate în fiecare an din toate clasele.
Majoritatea Landurilor Germaniei (Bundesländer) au propriile ordine de merit, până la trei ranguri (membru, ofiţer, comandant).

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.