Trei scoli si doua gradinite din judetul Timis au fost... rotarizate

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 18.06.2014 19:42 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Proiectul Zece scoli de nota 10, demarat de Clubul Rotary Timisoara Cetate, a avut continuitate si pe perioada mandatului actualului presedinte Ilie Trut, sub sloganul “Apa pentru copii”.
Astfel, anul ”rotarian” 2013-2014 a insemnat construirea unor noi grupuri sanitare moderne si realizarea unor sisteme de alimentare cu apa pentru aproape 150 de copii timiseni care frecventeaza scoli si gradinite din judet.

“In primul rand a fost vorba de o investitie de suflet. Ne-am gandit ca e foarte important sa facem un gest pentru acesti copii care invata in conditii mult sub nivelul celor din oras. Ei nu au nici o vina si, din pacate, nu sta in puterea lor sa schimbe lucrurile. Dar un club de servicii si cativa oameni inimosi pot sa faca asta!” - spune Dan Iliescu, presedinte Rotaract Cetate Timisoara.

Prima scoala identificata a fost cea din Cebza, localizata in apropierea manastirii Cebza, scoala unde invata 17 elevi in clasele I-IV si 30 de copii la gradinita.
A doua scoala a fost cea din Macedonia. Aici sunt 30 de copii la gradinita si 20 de elevi in ciclul primar.
Si gradinita din localitatea Luncani, comuna Tomesti, a beneficiat de sprijin rotarian in 2013-2014.
Clubul Rotary Timisoara Cetate a donat o fosa septica in vederea rezolvarii problemelor de alimentare cu apa si canalizare.
In final, au fost modernizate grupurile sanitare pentru cinci unitati de invatamant : Gradinita Cebza, Scoala cu clasele I-IV Cebza, Gradinita Macedonia, Scoala cu clasele I-IV Macedonia si Gradinita Luncani.

“Anul acesta a fost o munca de echipa. Rotary Cetate Timisoara a derulat in jur de 20 de proiecte prin care a asigurat finantarea unor activitati in comunitate. Zece scoli de nota 10 a fost doar unul dintre acestea.
Exista in continuare proiecte care au continuitate de peste 5-7 ani, proiecte de traditie pe care le sustinem an de an – Caminul de batrani de la Comlos, Fundatia Speranta, Telemaratonul Sperantei, etc.” - conchide Ilie Trut - presedinte Rotary Cetate Timisoara.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.