Trei seri de CINEMA in AER LIBER si de COMEDIE... a la francaise la TIMISOARA. Daca v-ati saturat de CIRCUL PSD, desigur!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 18.06.2017 12:01 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Zilele Filmului de Umor ajung in acest an la cea de-a 8-a ediţie, in zilele 23 – 25 iunie 2017.
Dupa Festivalul de Filme de foarte scurt metraj, ”Très court”, Institutul Francez din Timişoara a dorit sa propuna inca un festival dintr-un gen mai puţin reprezentat in manifestarile cinematografice din oraş: filmul de comedie... à la française, fireşte!
In program, doua comedii franţuzeşti recente şi una abia ieşita din post-producţie, in avanpremiera in Romania.
Eşti aşteptat şi in acest an in minunata Gradina de vara Capitol, pe inserat, la cele trei seri de cinema in aer liber.
Filmele sunt subtitrate in limba romana.
In caz de vreme nefavorabila proiecţiile vor avea loc in sala Capitol.
INTRAREA ESTE LIBERA.

PROGRAMUL ZILELOR FILMULUI DE UMOR la Timişoara

VINERI 23 iunie 22:00
FIVE (FRANŢA, 2016)
Regia : Igor Gotesman
Distribuţia: Pierre Niney, François Civil, Igor Gotesman, Margot Bancilhon, Lucie Boujenah
Five este o comedie despre cinci prieteni vechi care viseaza dintodeauna sa locuiasca impreuna. Cind apare aceasta ocazie, Julia, Vadim, Nestor şi Timothée nu ezita nicio secunda mai ales ca Samuel propune sa plateasca el jumatate din chirie. Nu sunt nici bine instalaţi ca Samuel se trezeşte falit, dar decide sa nu spuna nimic celorlalţi şi sa-şi asume in continuare partea de chirie incercand sa caştige bani din vanzarea drogurilor. Cand situaţia degenereaza lui Samuel nu-i mai ramane decat sa se intoarca spre singura sa familie: prietenii.
SÂMBATA 24 iunie 22:00
O POLITISTA IREZISTIBILA - FUGI DACA POTI ! / R.A.I.D. DINGUE (FRANŢA, 2017)
In avanpremiera in Romania!
Regia : Dany Boon
Distribuţia: Alice Pol, Dany Boon, Michel Blanc
Johanna Pasquali est o tanara poliţista puţin mai altfel. Distrata, visatoare şi neindemanatica, ea este din punct de vedere strict poliţienesc simpatica, dar absolut inoperanta. Inzestrata totuşi cu veritabile competenţe, neindemanarea o tranforma intr-o ameninţare atat pentru criminali, cat şi pentru publicul larg şi pentru colegii sai.
Trimisa in misiuni periculoase cu maşini parcate neregulamentar sau trecerea frauduloasa a barierei, aceasta se antreneaza fara incetare in timpul liber pentru a-şi realiza visul: sa fie prima femeie care integreaza brigada de elita RAID.
Acceptata la centrul de formare RAID din motive obscure şi politice, ajunge sa formeze un duo cu cel mai misogin dintre agenţii RAID-ului. Se regasesc in tot felul de situaţii, unele mai nastruşnice decat altele.
DUMINICA 25 iunie 22:00
CHIC ! (FRANŢA, 2015)
Regia : Jérôme Cornuau
Distribuţia: Fanny Ardant, Pierre Niney, François Civil, Igor Gotesman, Margot Bancilhon, Lucie Boujenah
Cu puţin inainte de lansarea viitoarelor colecţii Alicia Ricosi, diva şi creatoare de moda haute couture a casei cu acelaşi nume se afla in plina criza de creativitate, cauzata de un eşec sentimental de proporţii. Directoarea ei, Hélène Birk, trebuie sa gaseasca rapid o „soluţie” pentru ca Alicia sa-şi regaseasca puterea creativa.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.