Trei studenti timisoreni in semifinalele concursului international Electrolux Design Lab.

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 12.08.2014 15:11 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Trei studenti timisoreni reprezinta Romania in cadrul semifinalelor concursului international Electrolux Design Lab.
Cei trei au nevoie de cat mai multe voturi din partea publicului, fiecare vot aducandu-i mai aproape de premiul „People’s Choice Winner”, care consta in 1000 de euro.
Perioada de votare incepe in data de 12 august si dureaza pana la data de 15 octombrie, iar toti cei care voteaza proiectele tinerilor designeri romani vor intra automat in cursa pentru o excursie la Paris, la evenimentul din noiembrie, in cadrul caruia va fi desemnat castigatorul competitiei Electrolux Design Lab 2014.
In semifinale, romanii concureaza cu proiecte din intreaga lume, urmand ca juriul international Electrolux sa selecteze cei 6 finalisti ai competitiei.
Cele trei concepte romanesti inscrise in semifinalele Electrolux Design Lab sunt Proiectul SET TO MIMIC al Sorinei Rasteanu, studenta a Universitatii de Vest din Timisoara, Conceptul Instant Cleaning Glove al lui Stefan Bogdan, din cadrul Universitatii de Arte si Design din Timisoara si Conceptul GARDEN POD al lui Ovidiu Subtire, din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara.

Cerinta pentru aceasta etapa a fost sa dezvolte o fotografie care sa comunice latura umana a conceptelor propuse de ei, sa explice care a fost inspiratia ce a stat la baza ideilor lor si care cred ca vor fi consecintele utilizarii  proiectelor lor in viata de zi cu zi.

Cele trei concepte romanesti inscrise in semifinalele Electrolux Design Lab sunt:
# Proiectul SET TO MIMIC al Sorinei Rasteanu, studenta a Universitatii de Vest din Timisoara, este un sistem inteligent care reproduce gusturile si mirosurile alimentelor la nivel senzorial si transmite aceasta informatie catre un microchip amplasat la nivelul capului. Acesta permite consumatorului sa simta gustul mancarii de care ii este pofta desi, de fapt, consuma alte alimente;
# Conceptul Instant Cleaning Glove al lui Stefan Bogdan, din cadrul Universitatii de Arte si Design din Timisoara, este un proiect ce imbina nanotehnologia, ultrasunetele si apa intr-o solutie rapida si eficienta de a elimina petele de pe haine, imediat ce acestea au aparut;
# Conceptul GARDEN POD al lui Ovidiu Subtire, din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara, reprezinta o sera modulara ce creste plantele de la nivelul de rasad pana la fruct in doar 24 de ore, folosindu-se de deseurile alimentare organice pentru compost, lumina solara si umiditate. Destinat amplasarii pe exteriorul cladirilor, GARDEN POD transforma deseurile alimentare in resurse utile, calculand procentul de nutrienti de care are nevoie fiecare planta pe care o contine. GARDEN POD poate fi controlat cu ajutorul unei aplicatii mobile.

Proiectele studentilor romani inscrise in aceasta noua etapa pot fi votate si vizualizate accesand www.electroluxdesignlab.com/2014/#applications si selectand Romania din lista de tari.
Pentru inregistrarea unui vot, trebuie introduse adresa de email sau contul de Facebook. Pe adresa mentionata va fi trimis un email cu un link ce trebuie accesat, pentru validare.

Proiectele inscrise concureaza pentru premiul intai al Electrolux Design Lab, un internship platit, de sase luni, la un centru de design global Electrolux si 5.000 de euro.
Premiul al doilea are o valoare de 3.000 de euro, iar premiul al treilea de 2.000 de euro.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.