Trei zile de Basarabia in inima Banatului

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 24.03.2015 14:09 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Festivalul Cultural „Zilele Basarabiei” este unul dintre cele mai mari evenimente pus la cale de Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Timişoara, anul acesta fiind la cea de-a XV-a ediţie, aniversara.

”In spatele cortinei s-au aflat mereu tinerii din Basarabia, ei au avut drept principal obiectiv promovarea si conservarea identitatii nationale prin valorile culturale” - spun organizatorii.
Şi adauga: ”In cadrul festivalului se aduna zeci de personalitaţi consacrate, studenţi, copii şi parinţi din ambele ţari pentru a impartaşi alaturi de noi o diversitate de subiecte şi evenimente comune, unitatea de neam, istoria, literatura, teatrul, dar şi actualele teme de dezbatere. Toţi aceşti invitaţi vin la Timişoara pentru a petrece 3 zile intr-o atmosfera deosebita, plina de voie buna şi tradiţii din Basarabia”.

S-a ales data de 27 martie, care este una semnificativa, fiind ziua in care s-a realizat unirea Basarabiei cu Romania, in 1918.

In Timisoara, conform Organizaţiei Studenţilor Basarabeni, in prezent isi fac studiile peste 500 de tineri basarabeni, unde locuiesc peste 150 de familii de basarabeni, incepand din 1990 si pana in prezent, cat si peste 400 de refugiati romani din Basarabia si Bucovina, stabiliti dupa 1940.

27 martie
11:00 / Targul de produse din Republica Moldova - Iulius Mall
16:00 / Depunerea de flori, la monumentul Regelui Ferdinand
18:00 / Deschiderea oficiala Hotel Timişoara
28 martie
13:00 / Lansare de carte - mansarda Bastionului
21:00 / Concert Alternosfera - halele Fructus
29 martie
18:00 / Spectacol "Draga doamna profesoara..." - Casa Tineretului
21:00 / Seara sociala - restaurant Politehnica

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.