Trenuletul infinitului vine la Casa Artelor

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 23.03.2014 16:15 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Casa Artelor va gazdui marti, 25 martie, ora 19, proiectia filmului ”Fear and Desire”, iar joi, 27 martie, ora 19, vernisajul expoziţiei ”Feroviara transdimensionala”.

Marti 25 martie, ora 19.00, Sala StudioArt

Programul Cinematecii de la Casa Artelor continua cu proiectia filmului ‘Fear and Desire’ (regia Stanley Kubrick, 1953), proiectie oferita de Asociatia Marele Ecran.
Marcand debutul lui Stanley Kubrick in filmul de fictiune, alegoria pe tema razboiului 'Fear and Desire' e unul din filmele sale mai putin cunoscute. Unul din motive e chiar distantarea autorului de aceasta realizare de inceput, pe care o considera un "exercitiu amatoricesc si confuz", dar in care spectatorii de azi pot depista cateva din preocuparile tematice si ideile de stil de mai tarziu. Departe de talia unor filme ca Paths of Glory sau Dr. Strangelove, Fear and desire reprezinta un capitol important din cariera unui stralucit regizor a carui libertate artistica si viziune auctoriala raman in continuare greu de egalat.
Fondata in 2011, Asociatia Marele Ecran promoveaza filmul de arta ca alternativa la cinematograful de consum.As ociatia militeaza pentru infiintarea unei cinemateci permanente la Timisoara.
 Intrarea este libera.

Joi, 27 martie, ora 18.00, galeria Pygmalion

Vernisaj expoziţie ‘FEROVIARA TRANSDIMENSIONALA’. Expoziţia ramane pe simeze in perioada 27 martie - 16 aprilie.
Trenuleţul Infinitului este un proiect Biserika, un proiect cu caracter colaborativ şi work-in-progress. Prima expoziţie a fost prezentata la Muzeul de Arta Arad in cadrul Kinema Ikon: serial (sezonul unu/ episodul 3) sub numele de Craciunikon in data de 20 decembrie 2013.
Proiectul consta intr-un peisaj magico-meta-simbolic format din jucariile copiilor ajunşi la virsta maturitaţii, din flora culeasa de prin padurile drumeţiilor şi din machetele arhitecţilor viitorului. Contextul, in care trenuleţul electric cu ochiul de sticla a unei camere web montata in spatele locomotivei inregistrind şi proiectind din micro-perspectiva-i  lumea creata spontan, devine pretext de intilnire in cadrul unei gradini mai mult sau mai puţin secrete pe cale sa infloreasca sub soarele de primavara.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.