Treptele Catedralei, cu SANGELE celor morti in 1989, au ajuns intr-o GROAPA DE MOLOZ...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 04.04.2016 16:50 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Lumea a vorbit, dar caravana lui Nicolae Robu a trecut mai departe cu nesimţire, se poate spune.

In urma reabilitarii din anul 2013, treptele Catedralei Mitropolitane din Timişoara, simbol al Revoluţiei, inca purtand sangele celor ucişi in decembrie 1989, au ajuns la Şag, la marginea unei paduri, in mijlocul unei gropi de moloz...

De atunci, Primaria Timişoara nu a mai mişcat nici un deget pentru a le recupera...

Zilele trecute, treptele Catedralei Mitropolitane din Timişoara, simbol puternic al Revoluţiei din 1989., au fost identificate şi recuperate cu sprijinul unei echipe de la Cons Electrificare Instal, iar acum vor fi puse in valoare de catre Universitatea de Vest din Timişoara.

Universitatea de Vest doreşte valorificarea lor in cadrul unui monument care ar putea fi expus in Parcul artiştilor din zona Oituz, in apropierea Memorialului Revoluţiei, in urma unui concurs de proiecte al Facultaţii de Arte şi Design.

„Vestea identificarii acestor trepte, cu o valoare simbolica deosebita, m-a bucurat, dar şi intristat. M-a intristat pentru ca o parte a istoriei noastre a zacut ani intregi intr-o groapa de moloz. M-a bucurat, in contextul in care ele au fost identificate şi le putem pune in valoare prin colegii noştri de la Facultatea de Arte şi Design. Ne dorim sa aducem cinste oamenilor care au scris istoria in acele momente”, spune rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

Aproximativ 3 metri cubi de trepte au fost recuperaţi din groapa de moloz de la Şag şi vor ajunge la Universitatea de Vest din Timişoara.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.