Tricolor urias cat un stadion de fotbal in Piata Victoriei din Timisoara

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 23.03.2015 12:54 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Platforma unionista Acţiunea 2012 şi Organizaţia studenţilor basarabeni din Timişoara vor desfaşura in centrul Timişoarei un imens tricolor de 100 de metri.

Evenimentul care va avea loc pe 27 martie, la ora 17:00, in Piaţa Operei, este organizat pentru a marca 97 de ani de la Unirea Basarabiei cu Romania.
Acţiunea va incepe la bustul Regelui Ferdinand din Piaţa Operei, de unde tricolorul imens va fi desfaşurat spre Opera şi spre strada pietonala.
Prin intermediul acţiunii, organizatorii doresc sa reaminteasca importanţa Unirii Basarabiei cu Romania din 1918 şi vor semnala necesitatea reintregirii nationale.

Basarabia este prima regiune romaneasca care a revenit la Ţara Mama, Romania, pe 27 martie 1918, fiind urmate de celelalte regiuni.
In urma pactului Ribentrop-Molotov din 23 august 1939, prin care URSS işi arata dorinţa de a ocupa Basarabia, facand-o mai tarziu, pe 28 iunie 1940, desparţindu-i de romanii basarabeni de Patria-Mama.
Chiar daca pactul Ribetrop-Molotov a fost condamnat, consecinţele sale nu au fost reparate.
Acţiunea 2012 militeaza deschis pentru re-Unirea celor 2 state romaneşti, Republica Moldova şi Romania.

”Tricolorul este cel care a reuşit sa ne uneasca de fiecare data, indiferent de situaţia geo-politica din cele 2 state romaneşti. In acest moment chiar daca suntem 2 state diferite tricolorul este un lucru comun care demonstreaza ca noi suntem acelaşi popor pentru ca ambele state au drept steag tricolorul. Timişoara şi Chişinau sunt 2 oraşe care au şi ele lucruri in comun şi anume revoluţiile din 1989, respectiv 2009.” - spun organizatorii.

Totodata, in mai multe orase, inclusiv  Chisinau, membrii Platformei Civice vor marca 97 de ani de la Unirea Basarabiei cu Romania prin actiuni similare.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.