Triunghiul Bermudelor: Resita-Bocsa-Dognecea

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 28.02.2012 16:34 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

În perioada 24-26.02.2012, lucrătorii din cadrul Serviciului Ordine Poblică - Compartimentul Delicte Silvice împreună cu reprezentanţi ITRSV şi ai Ocolului Silvic Bocşa Română au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi descoperirii infracţiunilorşi contravenţiilor de natură silvică în zona Reşiţa-Bocşa-Dognecea.

În cadrul acestei acţiuni s-a urmărit modul de exploatare a materialului lemnos şi descoperirea tăierilor ilegale şi a sustragerilor de lemn, controlul circulaţiei materialului lemnos în vederea stabilirii modului de respectare a prevederilor legale în vigoare. De asemenea au fost verificate legalitatea şi autenticitatea documentelor de provenienţă şi însoţire a materialului lemnos.
În cadrul activităţii au fost controlate 28 de autovehicule ce transportau material lemnos şi aplicate 4 sancţiuni contravenţionale în valoare de 4000 de lei. O sancţiune contravenţională pentru nerespectarea normelor HG nr.996/2008 pentru aprobarea normelor referitoare la provenienţa, circulaţia şi comercializarea materialelor lemnoase, la regimul spaţiilor de depozitare a materialelor lemnoase şi al instalaţiilor de prelucrat lemn rotund şi 3 la Legea nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice. Pe lângă sancţiunile contravenţionale aplicate au fost confiscaţi şi 3,2 mc de material lemnos.
Spre exemplu, poliţiştii l-au depistat pe C.PETRU, de 47 de ani, pe raza localităţii Dognecea care transporta material lemnos fără aviz de însoţire. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional, iar materialul lemnos de foc transportat, în cantitatea de 1,7 mc a fost confiscat.
Un tânăr, în vârstă de 17 ani, a fost depistat în pădurea administrată de Ocolul Silvic Bocşa Română în timp ce tăia arbori nemarcaţi. Şi acesta a fost sancţionat contravenţional, iar cantitatea de lemn de foc tăiată, de 1,5 mc a fost confiscată.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.