Turism tensiostatic si transfrontalier, de la Ghilad la Biserica Alba

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 19.02.2014 18:49 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Comuna Ghilad organizeaza, impreuna cu municipalitatea orasului Bela Crkva din Serbia, un schimb de experienta concretizat intr-un seminar de promovare a turismului transfrontalier intre Ghilad si Bela Crkva.
Seminarul se va desfasura joi si vineri,  20 - 21.02.2014, in localitatea Ghilad, judetul Timis, incepand cu ora 10, la sediul  Primariei Comunei Ghilad.
In prima parte se vor prezenta  materiale cu tematica de turismul rural, festival, weekend-ul competitiv, iar in partea a doua  va avea loc un itinerariul turistic in zona Ghilad - Ciacova - Cebza - Birda - Deta.
Vor fi prezenţi 15 participanti din Romania, 15 de la Biserica Alba, reprezentanti ai administratiilor publice invecinate, profesori, elevi  reprezentanti ai domeniului privat, reprezentati ai agentiilor de turism si ferme din Ghilad si Biserica Alba.     

Proiectul ‚,Inceputul dezvoltarii turismului in zona  transfrontaliera Bela Crkva si Ghilad”, este implementat prin Programul IPA de Cooperare Transfrontaliera  Romania-Republica Serbia, finantat de Uniunea Europeana si cofinantat de cele doua state membre participante in program, Romania si Serbia.
Obiectivul strategic  al programului este realizarea pe baza proiectelor comune transfrontaliere si actiunilor comune ale partenerilor romani si sarbi a unei dezvoltari socioeconomice mai echilibrate si durabile a regiunii de granita Romania-Serbia.
In cadrul proiectului sunt prevazute a se organiza, atat de partea romana, cat si de partea sarba, diverse activitati de promovare turistica a zonei transfrontaliere, cate un seminar de promovare a turismului, precum si lansarea primei etape a evenimentului cultural –sportiv, intitulat „Turismul in Banat”.

Pentru a oferi infrastructura necesara organizarii pe viitor a cat mai multe actiuni turistice, sportive si culturale comune, prin proiect se va construi o arena multifunctionala sub forma unui balon de tip tensiostatic de peste 1000 mp in Ghilad, iar in Bela Crkva se va moderniza terenul de fotbal din Grebenac.
Valoarea totala a proiectului este de 522.000 euro, din care 457.000 euro ii revin comunei Ghilad.
Durata proiectului este de 15 luni, iar implementarea se va face simultan in Ghilad si Bela Crkva.   

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.