Ulei de dovleac de Timis la Berlin

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 16.01.2012 10:23 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

România participă, ca stat partener, la Expoziţia Internaţională pentru Alimentaţie, Agricultură şi Horticultură Săptămâna Verde care se desfăşoară la Berlin în perioada 20 – 29 ianuarie 2012.

Săptămâna Verde este cea mai importantă expoziţie din lume în domeniul industrtimisiei alimentare, agriculturii şi horticulturii. La ediţia din acest an vor expune peste 1.600 de companii din 53 de ţări, în 26 de pavilioane ce ocupă 115.000 mp. Organizatorii germani aşteaptă ca în cele 10 zile de expoziţie să intre pe porţile centrului expoziţional peste 400.000 de vizitatori.
Pe lângă rolul de platformă de afaceri, Săptămâna Verde are şi caracterul unui festival al tradiţiilor gastronomice şi folclorice, având un impact mediatic de anvergură, atât în Germania, cât şi în plan global. În anul 2011, evenimentul a fost mediatizat prin 10.000 de articole în ziarele germane, 700 reportaje la televiziunile germane şi 1.800 relatări la radio, fiind prezenţi peste 5.000 de reprezentanţi media din întreaga lume.

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) organizează participarea ţării noastre la acest important eveniment. Pavilionul naţional al României, ca stat partener, va fi organizat în Hala 10.2, pe o suprafaţă de 1.000 mp, în care vor expune peste 60 de companii ce activează în domeniul industriei alimentare, agriculturii şi horticulturii în ţara noastră.
În pavilionul de peste 1.000 mp pe care îl deţine România, din judeţul Timiş participă următoarele societăţii de profil agricol:
- Cramele Recaş- vin
- ACA – miere de albine
- SC Erremme Agro Ferma SRL – făină ecologică
- SC Eco Forest SRL – ulei de nucă
- SC Kronstadt Fructe SRL- suc de mere natural
- Persoana fizică Suciu Puiţa – specialităţi din brânză de oaie
- Persoane fizice – ulei de dovleac
În calitate de stat partener, România va organiza ceremonia de deschidere a Expoziţiei, joi 19 ianuarie 2012, cu această ocazie fiind prezentate în faţa a peste 4.500 de spectatori (oficiali, ambasadori, jurnalişti din întreaga lume) tradiţiile şi obiceiurile poporului român şi legătura dintre ţăranul român şi pământul pe care îl lucrează.
Valeriu Tabără, ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, şi Ilse Aigner, ministrul federal al alimentaţiei, agriculturii şi industriei alimentare, vor deschide oficial Expoziţia Săptămâna Verde 2012, vineri, 20 ianuarie 2012, la ora 07.45, cu un tur al tuturor expozanţilor înternaţionali, tur ce va începe în pavilionul României.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.