Ultravioletele lui Vasile

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 09.11.2012 10:44 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Cenad au depistat o persoană din România care a încercat să scoată ilegal din ţară copilul minor, prezentând la controlul de frontieră o procură notarială şi o carte de identitate, ambele false.

Ieri, în jurul orei 10, s-a prezentat pentru ieşirea din ţară o persoană de sex masculin, cetăţean român, însoţită de un minor. În conformitate cu Legea 248/ 2005, bărbatul a prezentat pe lângă documentele de trecere a frontierei şi o procură notarială pentru cetăţeanul român minor.
Cu ocazia controlului de frontieră, lucrătorii au constat că documentul notarial şi cartea de identitate ale minorului prezentate nu conţin elementele de identificare specifice actelor originale (ştampila notarială a fost scanată, iar timbrul sec aplicat nu are continuitate, cartea de identitate nu are elemente de siguranţă, nu reacţioneaza la lampa UV etc.). S-a luat legătura cu Biroul Notarial emitent de unde s-a comunicat că încheierea notarială prezentată nu a fost emisă de ei.
Din declaraţia bărbatului şi în urma verificărilor efectuate a rezultat că acesta este cetăţean român, Vasile B., în vârstă de 32 ani şi este tatăl copilului minor de sex masculin C.C., în vârstă de 15 ani.
Vasile B. a declarat că procura notarială şi cartea de identitate pe care le-a prezentat la ieşirea din România, le-a obţinut de la mama copilului şi s-a folosit de aceste documente deoarece intenţiona să ducă minorul în Belgia, unde are el stabilită reşedinţa.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.