Un echipaj SMURD de la ISU Timis va repatria trei cetateni romani

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 20.05.2014 15:16 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Un echipaj SMURD din cadrul ISU Timiş va repatria trei cetaţeni romani, victime ale unui accident rutier ce a avut loc in Slovenia, in noaptea de 8 spre 9 mai 2014.

Autospeciala Transport Victime Multiple, incadrata cu 2 medici şi un asistent medical din cadrul UPU - SMURD Timiş şi 2 paramedici din cadrul ISU Timiş, a plecat in cursul dimineţii zilei de 20 mai, cu destinaţia Maribor, Slovenia.
Echipajul a fost instruit premergator plecarii, cu privire la starea şi nevoile pacienţilor, precum şi asupra formalitaţilor legale ce trebuie urmate in astfel de cazuri.
Cei trei cetaţeni romani vor fi preluaţi de la Clinica Universitara din Maribor şi transferaţi, sub supraveghere medicala, la un spital din judeţul Bihor.

In noaptea de 8 spre 9 mai 2014, cei trei cetaţeni romani, cu varste cuprinse intre 4 şi 29 de ani, au suferit un accident rutier pe autostrada A1, in apropiere de localitatea Maribor, Slovenia.
Transportaţi de urgenţa la Clinica Universitara din Maribor, pacienţii, aflaţi in stare grava, au fost supuşi mai multor intervenţii chirurgicale.
In prezent, starea lor de sanatate evolueaza pozitiv, iar la recomandarea medicilor sloveni, aceştia pot fi externaţi, daca beneficiaza de transport cu o ambulanţa dotata in mod adecvat.
De la reinnoirea parcului auto al ISU Timiş, cadrele medicale şi paramedicii SMURD participa frecvent la misiuni internaţionale de acordare a asistenţei medicale, fie pentru repatrierea pacienţilor, fie pentru transportul acestora spre clinici de specialitate din afara Romaniei.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.