Un posibil castigator al premiului Nobel, Doctor Honoris Causa la Timisoara

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 21.05.2014 14:19 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - In baza strategiei sale de a preţui şi celebra valorile, Universitatea de Vest din Timişoara va acorda titlul de Doctor Honoris Causa lui Claudio Magris, scriitor, eseist şi filosof al culturii, profesor de literatura germana la Universitatea din Trieste, Italia, nominalizat la premiul Nobel pentru literatura.
Evenimentul se desfaşoara sub egida UVT 70 şi are loc miercuri, 21 mai, de la ora 11, in Aula Magna a Universitaţii, Bd. Vasile Parvan Nr. 4.

Claudio Magris s-a nascut in Trieste, la 10 aprilie 1939, şi este scriitor, germanist, universitar şi jurnalist italian, moştenitor al tradiţiei culturale Mitteleuropa.
Claudio Magris este autorul eseului-fluviu Danube (1986), in care parcurge Dunarea de la sursa germana, Padurea Neagra, pana la Marea Neagra, in Romania, traversand Europa Centrala, şi Microcosmes (1997), portretele unor locaţii raspandite in noua oraşe europene diferite.
Este, de asemenea, şi cronicar pentru Corriere della Sera.
A fost senator intre anii 1994-1996.
Carţile lui Claudio Magris s-au bucurat de un mare succes de public şi critica.
A primit mai multe premii prestigioase, precum premiul Erasmus in 2001, premiul Prince des Asturies in anul 2004 şi premiul european de eseu Charles Veillon, in 2009.
Claudio Magris este, de asemenea, citat in mod regulat de mai mulţi ani ca un posibil caştigator al premiului Nobel pentru literatura.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.