Un timisorean s-a trezit cu permisul suspendat dupa o cearta cu politisti de acum 5 ani!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 01.04.2013 22:22 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Marius Lăpugean este din Timişoara şi a avut, cu aproape 5 ani în urmă, o divergenţă legată de o trecere de cale ferată cu un echipaj de poliţie:
"Ei susţineau că am trecut după ce a pornit semnalul, eu că am trecut înainte. Nu am căzut la pace cu nea echipaju' şi au ţinut morţiş să-mi ia permisul. Evident că am făcut contestaţie, am primit permisul înapoi şi lucrurile au intrat în normal".
Asta până zilele trecute, după 5 ani, când omul s-a trezit cu o hârtie de la poliţie:

"Vă facem cunoscut că la data de 09.05.2008 a fost respinsă irevocabil plângerea formulată, prin Sentinţa Civilă a Judecătoriei Timişoara.
În conformitate cu prevederile art.118 alin(2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 90 de zile.
În temeiul art.118 alin. (4) şi (5) din acelaşi act normativ, se dispune majorarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule comunicată anterior cu 30 de zile.
 Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule începe cu data de 10.04.2013 şi expiră la data de 07.08.2013.
 Prezenta reprezintă înştiinţare şi pentru majorarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule
 Vă rugam să vă prezentaţi"...

Şi aşa mai departe.

"De fapt, eu până când am primit acum hârtia de la poliţie nici măcar nu ştiam că permisul meu trebuia de fapt să fie suspendat. Când s-a întâmplat povestea, eram şef de lucrări la o firmă de instalaţii electrice. Aveam foarte mult de alergat pe la diverse puncte de lucru şi patronul meu din acea perioada era şi el interesat să se rezolve problema. A luat legătura cu un cunoscut de a lui care a spus că situaţia este foarte clară, să plătesc amenda, iar cu permisul se rezolvă. După câteva zile, îmi spune să urmăresc poşta, că trebuie să vină de la tribunal o hârtie legată de permisul meu şi să-i duc acea hârtie. A venit hârtia, i-am dat-o şi a doua zi mi-a adus permisul. Mi-a spus că totul este rezolvat. Într-adevăr, nu am mai primit nimic, nici de la tribunal, nici de la poliţie, nimic. Între timp, am mai fost oprit în trafic de poliţie cu diverse ocazii. Niciodată nu mi s-a spus că permisul meu ar fi suspendat, mai mult decat atât, în toamna lui 2011, cu ocazia preschimbării permisului, ar fi avut cu atât mai mult ocazia să îl reţină. M-a oprit poliţia din Lugoj, eu nu aveam permisul la mine, le-am spus că am permis, dar este la preschimbat, unul dintre ei s-a dus să dea staţie şi când s-a întors i-a spus celuilalt că totul este în ordine, că într+adevar am permis valabil, aflat la preschimbat. Atunci poliţia nu ştia că eu trebuia să predau permisul încă din 2008? Că doar, conform hârtiei primite acum, sentinţa prin care se respinge plângerea mea este din 2008, sentinţa la care eu nu îi ştiu numărul - în hârtia de la poliţie nu se precizează acest lucru - şi pe care eu nu am primit-o niciodată".

O explicaţie ar fi ceea ce i-a spus un prieten:

"...persoana care a ridicat permisul de conducere nu îl putea ridica decât în baza unui certificat de grefă de la judecătorie, în mod sigur fiind vorba despre hârtia de la judecătorie şi pe care i-aţi dat-o amicului respectiv. Acesta s-a dus la poliţie şi având vreun amic care lucra la eliberarea permiselor suspendate a primit permisul, dar în schimbul semnăturii pe un document numit "dovada de restituire a permisului de conducere" în care scria în felul următor: Titularul a luat la cunoştinţă de prevederile art. 118 alin (4) şi (5) din OUG 195, potrivit cărora este obligat ca în termen de 15 zile de la data rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă pentru a preda permisul de conducere. Nerespectarea acestei obligatii atrage majorarea cu 30 de zile a duratei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce"...

Evident că, după 5 ani, Marius Lăpugean nu mai ştie exact ce hârtie i-a venit prin poştă, ci doar că a dat acea hârtie celui care s-a ocupat de problemă şi că a doua zi a primit permisul înapoi. Că totul este rezolvat şi că nu mai are de ce să-şi facă probleme. Atât.
Fostul patron este plecat deja de 3 ani undeva prin Anglia, iar pe amicul lui - care lucra pe la poliţia rutieră - nu îl ştie.
Dar problema este mult mai gravă decât pare.
În prezent, Marius Lăpugean lucrează la o firmă care se află la 35 km de casă, în plin câmp. Fără maşină, practic, nu are cum să ajungă acolo. Nu este nici atât de important încât firma la care lucrează să trimită maşina după el.
4 luni înseamnă o perioadă lungă, în care nu are cum să ajungă la clienţi cu scule şi materiale...

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.