Unde dispar minorii?

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 15.03.2012 09:34 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Poliţiştii de frontieră din cadrul PPT Cenad au depistat o persoană din România care a încercat să scoată ilegal din ţară un minor prezentând la controlul de frontieră o procură notarială falsă.
Ieri, în jurul orei 16.30, s-a prezentat pentru ieşirea din ţară o persoană de sex masculin, însoţit de un minor. În conformitate cu Legea 248/ 2005, bărbatul a prezentat pe lângă documentele de trecere a frontierei şi o procură notarială pentru cetăţeanul român minor.
Cu ocazia controlului de frontieră, s-a constatat că documentul notarial prezentat la control nu conţine elementele de identificare specifice actului original, (ştampila notarială a fost scanată, iar timbrul sec aplicat nu are continuitate). S-a luat legătura cu Biroul Notarial emitent de unde s-a comunicat că încheierea notarială prezentată este falsă.
Din declaraţia bărbatului şi în urma verificărilor efectuate a rezultat că acesta este cetăţean român, Victor D., în vârstă de 49 ani, şi cetăţeanul român minor C.I., în vârstă de 16 ani.
Victor D. a declarat că procura notarială pe care a prezentat-o la ieşirea din România, a obţinut-o de la părinţii copilului şi s-a folosit de acest document deoarece intenţiona să o ducă pe minoră în Italia.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.