Unde mergi de Ziua Copilului in Timisoara?

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 01.06.2013 19:06 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Poliţiştii de frontieră timişeni au organizat Ziua Porţilor Deschise pentru peste 300 de copii de la Şcoala Gimnaziala nr.7 ,,Sf. Maria", cu ocazia celebrării Zilei Internaţionale a Copilului, la 31.05.2013, pe Baza sportivă a Poliţiei de Frontieră Timişoara.
Copiilor prezenţi la activitate le-a fost prezentate exerciţii demonstrative ale câinilor poliţişti, tehnici de autoapărare ale Detaşamentului de Intervenţie din cadrul ITPF Timişoara, precum şi parte din tehnica aflată în dotarea Poliţiei de Frontieră Române.
La finalul activităţilor, cei mici au fost plimbaţi cu  autovehiculele din dotarea ITPF Timişoara, fapt care i-a încântat, dorindu-şi să se reîntoarcă în vizită, parte din ei fiind motivaţi să devină poliţişti de frontieră.
Copiii au avut parte şi de o surpriză dulce oferită de către Biroul Teritorial SNPPC Frontiera Timiş.

***

Sărbătorirea Zilei Internaţionale a Copilului în Centrul de Reeducare Buziaş a devenit, de opt ani,o tradiţie ce oferă copiilor cu probleme sociale din Centrele de Plasament şi  Centrul de Reeducare prilejul de a socializa, de a se bucura  şi de a-şi  pune în valoare abilităţile lor culturale şi sportive.
Sub egida „Copilăria în mişcare”  Centrul de Reeducare Buziaş a organizat vineri, 31.05.2013, o serie de manifestări artistice, culturale şi sportive la care au fost invitaţi să participe , alături de cei 97 de minori custodiaţi, peste 150 de copii de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluziva „Constantin Păunescu” – Recaş, Centrul de Plasament nr.3 – Lugoj şi Casa Debora – Timişoara.
Manifestările dedicate copiilor, au debutat începând cu orele 9,00, prin susţinerea unui program artistic ce a cuprins muzică, dans, poezie,iluzionism şi reprezentaţii teatrale, protagonişti fiind „sărbătoriţii” Zilei de 1 Iunie.
După spectacol au fost programate jocuri distractive,karaoke şi întreceri sportive, finalizate cu un picnic  astfel încât întregul eveniment să fie un prilej de interacţiune şi socializare între copii proveniţi din diferite medii sociale.
Organizarea Zilei Internaţionale a Copilului a beneficiat de sprijinul material al Fundaţiei Mission Link – Timiş.
Prin activităţile organizate de Centrul de Reeducare Buziaş, se urmăreşte implicarea activa si afectivă a minorilor în acţiuni valorizatoare , exprimarea talentului şi creativităţii menite să contribuie la îmbunătăţirea imaginii de sine,  învăţarea si exersarea conduitelor sociale precum si conştientizarea comunităţii cu privire la problematica legată de minorii delincvenţi.
***
Asociaţia SPERANŢĂ ŞI ACŢIUNE şi TRIBUTE EVENTS prezintă un spectacol pentru copii al actorului Teatrului Naţional din Timişoara Cristian Szekeres, intitulat Ciopârţilă la 1 Iunie, urmat de un recital live a lui PH KID (Philip) şi o demonstraţie Zumbatomic cu copiii Smart Kids, sambăta, 1 Iunie, în Iulius Mall, la scena de la demisol din faţa magazinului Sarra Blu.
Scopul evenimentului, ca şi a celor precedente este străngerea de fonduri, donaţii pentru copii defavorizati, inscrişi pe lista Asociaţiei. Donaţiile pot include atât jucarii cât şi dulciuri, îmbrăcăminte sau orice ar putea aduce un zămbet acestor copiii.
De asemenea, în cadrul evenimentului, Asociaţia SPERANŢĂ ŞI ACŢIUNE va prezenta pe larg vitoarele planuri şi activităţi pentru ajutorarea persoanelor defavorizate.

***

Anul acesta, la Grădiniţa cu P.P. nr.22 din Timişoara, Ziua Copilului va fi marcată printr-o serie de activităţi derulate în cadrul proiectului ”Copilăria o lume minunată”.
Evenimentul are un caracter local şi constă în organizarea unui concurs de biciclete, a unuia de desene pe asfalt şi a unui concurs de recitări de poezii având ca temă copilăria. În încheiere se va organiza un moment de jocuri distractive, cântece şi dansuri pentru copii. Toţi copiii prezenţi vor primi premii pentru participarea la eveniment.
Responsabil de proiect este prof. Ocolişan Oltiţa, coordonator directorul unităţii prof. Lidia Giana-Ivănescu.

Unde se mai poate merge de Ziua Copilului în Timişoara?

Ce-a mai pregatit Primaria de Ziua Copilului?

Maidanezi cu desene pe asfalt si face-painting...

Ziua Copilului la RATT

Concert caritabil al unui cor de 50 de copii

Ziua copilului la Casa Tineretului

Vrei sa vezi un armasar de Banat?

Piata Unirii da in mintea copiilor de 1 iunie

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.