Unde se pot adaposti iarna aurolacii?

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 27.11.2012 17:15 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timisoara - Poliţiştii locali au continuat în ultima perioadă organizarea de acţiuni zilnice pentru depistarea, preluarea spre monitorizare şi îndrumarea către domicilii, precum şi predarea către serviciile sociale a persoanelor fără adăpost, a celor care apelează la mila publicăşi a minorilor lipsiţi de supraveghere de pe raza municipiului Timişoara, conform Legii 155/2010. 

Astfel, în ultima săptămână au fost depistate un număr de 56 de persoane, dintre care cinci minori care au fost predaţi la centrul de pe str. I. Slavici.
Din cele 56 de persoane, 11 au domiciliul în Timişoara, restul fiind din alte localităţi.
Majoritatea dintre cei depistaţi au fost sancţionaţi conform Legii 61/1991 republicată pentru apelare la mila publică.
De asemenea, jumătate dintre aceştia au fost depistaţi în Complexul Studenţesc, unde de altfel au şi fost reclamate numeroase situaţii în care cerşetorii şi în special consumatorii de substanţe gen auroac sunt agresivi şi produc disconfort celor care locuiesc în campus.
Poliţia Locală le-a atras atenţia celor depistaţi în stradă că temperaturile sunt în scădere motiv pentru care ar trebui să se îndrepte către locaţiile de asistenţă socială în care beneficiază de condiţii decente de cazare, căldură, hrană etc.
Aceste locaţii sunt deja cele obişnuite precum Centrul de zi şi de noapte pentru copiii străzii de pe str. I. Slavici, în cazul minorilor, iar în cazul adulţilor aceştia se pot adăposti la Fundaţia Timişoara 89 de pe spl. N. Titulescu nr. 2, Azilul de noapte Caritas de pe str. C. Brâncoveanu nr. 50, precum şi la adăpostul amenajat pentru perioada de iarnă la punctul termic nr. 45 al Colterm SA de pe str. Învăţătorului nr. 2, pe timp de noapte.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.