Unde sunt sansele cele mai mari sa ramai fara bicicleta in Timisoara?...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 20.07.2015 12:31 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

92,3% din bicicletele furate nu sunt recuperate niciodata, reiese din “Marele studiu al bicicletelor furate”, realizat de Otto Broker.

Studiul, desfaşurat in perioada 6-20 mai, arata ca la mai mult de jumatate (50,4%) din cei aproape 1000 de respondenţi li s-a furat bicicleta cel puţin o data.
Deşi marea majoritate a pagubiţilor au raportat furtul bicicletei la Poliţie, pe Facebook şi pe forumuri specializate, mai mult de o treime (33%) au preferat sa nu faca nimic.
Asta in condiţiile in care aproape jumatate din bicletele furate aveau o valore cuprinsa intre 500 şi 2000 de ron.

Opţiunile pentru protejarea bicicletei raman imparţite in continuare intre antifurt (54,3%) şi asigurare (37%), in timp ce marea majoritate a bicicliştilor participanţi la studiu (72,9%) sunt de acord ca, in Romania, nu se adopta toate masurile necesare pentru a combate furturile de biciclete.
Şansa de a ramane fara bicicleta creşte daca aceasta are culoarea neagra sau albastra şi daca bicicleta este utilizata frecvent sau zilnic, iar Bucureştiul ramane in topul preferinţelor pentru hoţii de biciclete, cele mai vizate zone fiind Piaţa Romana, Universitate, Militari şi Pantelimon.

Timişoara se afla pe locul 4 din Romania in topul preferinţelor pentru hoţii de biciclete, inregistrand un procent de 3,82 %, dupa Bucureşti - 38,6 %, Cluj-Napoca - 13,3 % şi Braşov - 6,9 %.
Cele mai periculoase zone din Timişoara ar fi Centru-Cetate - 31,8 %, zona Stadion - 15,9 %, Zona Soarelui - 11,3 % şi Zona Fabric - 7,9 %...

Un aspect interesant relevat de studiu a fost şi acela ca cele mai multe biciclete sunt furate din scarile de bloc (39,5%), spaţiul public (26,7%), din curţi (13,3%) sau garaje (4,5%), iar anotimpurile preferate sunt primavara (31,7%) şi vara (47,9 %).
Chiar daca este zi, sau bicicleta prezinta un sistem antifurt, acest aspect nu i-a impiedicat pe hoţi sa fure: peste 57% dintre furturi au loc in timpul  zilei, iar in 69,5% din cazuri bicicletele aveau sisteme antifurt.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.