Unde vrei sa studiezi: La Timisoara sau la o universitate de elita din strainatate?...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 25.09.2015 11:09 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

World Education Fair, cel mai mare targ de consultanţa educaţionala la care universitaţile de elita din strainatate vin sa işi prezinte programele de studiu tinerilor romani, are loc pe 28 septembrie, la Hotel Timişoara, in Timişoara, intre orele 10.00 şi 17.00.
La World Education Fair, atat tinerii timişoreni, cat şi familiile acestora, au posibilitatea sa stea de vorba direct cu reprezentanţii unora dintre cele mai bune universitaţi din Marea Britanie, Olanda, Danemarca şi Elveţia.
Reprezentanţii universitaţilor le vor oferi studenţilor şi elevilor de liceu toate informaţiile necesare despre studiile universitare de licenţa, master şi MBA, precum şi informaţii despre cum pot obţine burse sau finanţari la aceste instituţii.
Tinerii timişoreni interesaţi sa studieze la o facultate de elita din strainatate şi parinţii lor vor avea ocazia sa discute direct cu consultanţii educaţionali Integraledu şi reprezentanţii acestor universitaţi, pentru a afla detalii şi informaţii concrete despre viaţa in campusurile universitare şi ţarile respective, in loc sa studieze zeci de broşuri sau pagini de Internet.

Printre universitaţile participante se numara Coventry University, care ocupa poziţia a doua in clasamentul Sunday Times University Guide 2012, Anglia Ruskin University, al carei inalt nivel academic este atestat prin faptul ca peste 90% dintre studentii acestei universitati sunt angajaţi imediat dupa absolvire, Fontys University of Applied Sciences, cea mai mare institutie de invatamant superior din Olanda, care dispune de 40 de campusuri universitare in diferite orase si ofera peste 120 de programe universitare si 17 programe de master, şi University оf Sunderland, care se numara printre cele mai prestigioase institutii de invatamant din Europa.

Metode de finanţare a studiilor

Pe langa informaţiile despre cum poţi obţine o bursa totala sau parţiala oferita de unele universitaţi participante la World Education Fair, poţi afla de la consultanţii Integraledu informaţii despre metode alternative de finanţare, despre imprumuturi pentru studii şi despre metodele de rambursare ale acestora.
Chiar daca familia unui tanar aflat la inceput de drum nu are posibilitaţi financiare mari, acesta poate studia in strainatate obţinand imprumuturi de studii care se returneaza doar in momentul in care se va angaja şi salariul sau anual va depaşi o anumita suma.
Un exemplu este imprumutul acordat de statul britanic, care ofera un grant de pana la 12.000 de euro pe an.
Plata acestuia se poate face in  termen de 30 de ani din momentul in care absolventul şi-a gasit un loc de munca, iar rambursarea incepe doar daca venitul sau va depaşi 21.000 de lire pe an şi reprezinta aproximativ 9% din suma care depaşeşte acest venit.

Ca şi pana acum, toţi cei care doresc sa vina la World Education Fair pot participa gratuit, iar inscrierile se pot face la http://www.worldeducation.ro/register.php.
Mai multe informaţii despre World Education Fair se gasesc la www.worldeducation.ro.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.