Unele impozite si taxe se pot plati cu cardul in judetele Regiunii de Vest

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 14.07.2016 17:40 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Proiectul pentru introducerea plaţii cu cardul prin intermediul terminalelor POS la ghişeele Trezoreriei a impozitelor, taxelor şi contribuţiilor sociale, ca metoda alternativa de plata, pentru persoanele fizice şi persoanele fizice autorizate, demarat la solicitarea ministrului Finanţelor Publice, Dragu Anca Dana, a fost finalizat şi implementat, pana in prezent, numai de catre Direcţia Generala Regionala a Finanţelor Publice Timişoara şi Galaţi.

 

Se vor putea efectua plaţi incepand cu data de 18 iulie 2016, inclusiv, la toate unitaţile operative ale trezoreriei din judeţele componente ale regiunii, respectiv Timiş, Arad, Hunedoara şi Caraş-Severin.

Este vorba despre operaţiuni de incasare a impozitelor, taxelor şi altor sume cuvenite bugetului general consolidat datorate de contribuabili, efectuate cu cardul prin intermediul echipamentelor POS instalate in unitaţile trezoreriei statului.

 

Tipurile de creanţe fiscale care pot fi platite prin intermediul cardurilor bancare prin POS au fost aprobate prin Ordinul Ministrului Finanţelor Publice nr. 943/iunie 2016 (exemple: impozitul pe veniturile din activitaţi independente, din cedarea folosinţei bunurilor, din activitaţi agricole, din jocuri de noroc, accize incasate din vanzarea de alcool etilic, contribuţii de asigurari sociale, contribuţii de asigurari sociale de sanatate, contribuţii de asigurari pentru şomaj, TVA, amenzi,

penalitaţi şi confiscari, alte taxe şi tarife – taxa pentru eliberarea certificatului de cazier judiciar, etc.).

Carduri acceptate sunt VISA şi MASTERCARD (sau echivalent).

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.