Unele sate din judetul TIMIS pot ramane fara APA POTABILA

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 01.08.2016 10:29 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Presiunea scazuta sau chiar lipsa apei la robinet sunt problemele cu care se confrunta locuitorii unor sate timişene, in perioadele caniculare.

Astfel de situaţii apar sistematic in localitaţile cu resurse limitate de apa şi consumuri sezoniere foarte mari. Orice consum peste medie de apa potabila – fie ca este pentru udatul gradinilor, spaţiilor verzi sau pentru uz menajer – va fi resimţit de catre toţi consumatorii branşaţi la reţeaua respectiva.

Recent, probleme de acest fel au fost sesizate de clienţii Aquatim din Bencecu de Sus, Herneacova şi Murani, unde compania de apa a demarat acţiuni de informare a consumatorilor, avertizand asupra consecinţelor consumarii apei potabile in exces.

Aquatim recomanda clienţilor sa foloseasca cat mai puţin sau deloc apa potabila pentru udatul gradinilor sau gazonului. Pentru udatul gradinilor, este indicata folosirea unor surse alternative, cum ar fi forajele de mica adancime sau bazinele pentru colectarea apei de ploaie. Consumatorii sunt, de asemenea, avertizaţi sa-şi limiteze consumurile de apa pe timp de seceta.

Folosirea raţionala a resurselor de apa şi prevenirea risipei este o responsabilitate comuna, a companiei de apa şi a consumatorilor. Societatea Aquatim face tot ce ţine de competenţa sa tehnica pentru a asigura necesarul de apa in aceste localitaţi – forajele şi reţelele din exploatare sunt inspectate cu regularitate pentru a preveni avariile, iar pe timp de noapte se refac stocurile din rezervoare.

Aquatim a facut investiţii importante pentru ca şi clienţii sai din afara Timişoarei sa beneficieze de apa suficenta şi de calitate corespunzatoare la robinet. In ultimii trei ani, au fost conectate la reţeaua de apa a Timişoarei localitatile Albina, Ghiroda, Moşniţa Noua, Moşniţa Veche, Sacalaz, Sanmihaiu Roman şi Utvin. In toate localitaţile din aria de operare au fost instalate contoare.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.