Ungurii umbla cu Barosul satului prin judetul Timis

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 21.07.2015 12:24 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

In urma cu cativa ani, un actor al Teatrului Maghiar din Timisoara, abia reintors dintr-un stagiu de teatru de vara din Voivodina, a  imaginat un „frate mai mic” al proiectului din Serbia si a inceput sa caute parteneri pentru a-şi realiza proiectul.
Anul trecut, cu ajutorul Asociatiei Comunitare pentru Banat, actorul Aszalos Géza a reusit sa deruleze prima editie a Teatrului in aer liber din Banat, avand ca rezultat nu mai putin de 17 spectacole si mai multe actiuni caritabile prin satele din vecinatatea oraşelor Timisoara si Arad.
In aceasta vara,  impreuna cu alti 10 artisti a lansat a doua editie: timp de o luna si jumatate ei vor pune in scena un spectacol iesit din comun si il vor duce in 15 localitati diferite din judetele Arad si Timis.
Scopul trupei si al organizatorilor este de a cultiva si de a pastra identitatea culturala a comunitatilor maghiare care traiesc in Banat.  
Este, totodata, un proiect care readuce teatrul la esenţa şi originile sale: teatru ambulant, cu mesaj, dedicat Comunitaţii.
In data de 10 iulie, trupa de anul acesta - din care fac parte actori si artisti profesionişti, studenti la facultatile de teatru din tara si elevi care  vor sa devina actori – şi-a instalat tabara teatrala in localitatea timişeana Tormac, unde timp de trei saptamani artiştii vor trai, locui, lucra si repeta impreuna.
Spectacolul facut de ei, Barosul satului, va avea premiera in 1 august, in aer liber si cu intrare libera, in centrul satului Tormac.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.