Universitatea de Vest absoarbe Universitatea din Resita cu tot cu spaga, securisti si favoruri sexuale

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 09.09.2015 16:25 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

La solicitarea conducerii Universitaţii Eftimie Murgu din Reşiţa, singura instituţie de invaţamant superior din judeţul Caraş Severin, conducerea Universitaţii de Vest din Timişoara a analizat posibilitatea şi oportunitatea fuziunii prin absorbţie a celor doua instituţii de invaţamant superior.
Cele doua universitaţi au ajuns la acest moment ca urmare a unor discuţii ce au avut loc pe perioada verii, intr-un demers care va fi agreat şi de catre Ministerul Educaţiei şi Cercetarii Ştiinţifice in situaţia in care va exista un consens intre cele doua instituţii.

Astfel, in mod oficial, in şedinţa comuna a Consiliului de Administraţie şi a Senatului UVT din data de 7 septembrie 2015, s-a hotarat demararea negocierilor pentru absorbţia de catre UVT a UEMR.
Totodata, a fost numita şi comisia care va reprezenta UVT in acest demers.
Mandatul comisiei este de a armoniza termenele şi procedurile şi de a intocmi acordul de fuziune prin absorbţie, acord ce urmeaza apoi a fi aprobat de catre senatele celor doua universitaţi şi inaintat ministerului de resort.

Universitatea Eftimie Murgu din Resita s-a numarat printre universitatile de ”zero stele”, avand ca rector pe... prof. univ. dr. ing. Doina Frunzaverde, sotia baronului PNL, Sorin Frunzaverde, presedinte al CJ Caras-Severin, fost ministru PD al Apararii şi vicepreşedinte PNL.
Universitatea Eftimie Murgu din Resita s-a infiintat in anul 1992, autonoma fata de politehnica timisoreana.
Universitatea s-a dovedit a fi un cuibuşor de nebunii, cu taxe sub forma de şpaga şi favoruri sexuale, in care s-au implicat un fost ofiter al fostei Securitati si al SIE, un procuror la Parchetul Caras-Severin şi  director general adjunct la Directia Generala Anticoruptie, un alt procuror de la Parchetul Curtii de apel Timisoara, studenţii fiind fii de şefi de poliţie sau de bani gata sau ofiţeri anticorupţie.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.